Welke minister gaat over regels mbt. internet?

Welke minister stuurt Brein aan of aan welke minister legt brein verantwoording af? Welke minister gaat er over het beleid wat betreft regels e.d. omtrent illegaal downloaden van software, films, muziek en games? Minister van Cultuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Stichting Brein heeft niets met de overheid te maken, en wordt dus ook zeker niet door een minister aangestuurd. Stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) komt op voor de belangen van die bedrijven en organisaties, die schade ondervinden (of denken schade te ondervinden) van illegaal downloaden. Brein kan hoogstens flink lobbyen bij de minister en/of 2e kamer, om het illegaal downloaden te beperken, of strafbaar te stellen. Het ministerie dat gaat over wetgeving op dit gebied is het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en Staatssecretaris Fred Teeven is verantwoordelijk voor die wetgeving. In de Stichting Brein zijn o.a. vertegenwoordigd: Buma/Stemra De Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (NVPI) De Motion Picture Association of America (MPAA) De Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (Sena) Tim Kuik is de baas van Brein, en hij pakt het niet altijd zo handig aan. Er is veel kritiek op Brein, en hier kun je er meer over lezen. http://nl.wikipedia.org/wiki/BREIN

Ministerie van justitie gaat over de algemene veiligheid op internet, en over de regels die er op internet zijn. Daar valt dus ook de piraterij op internet onder lijkt mij. Maar BREIN is zover ik weet een organisatie die opkomt voor de rechten van mediaproducten (schrijvers, muziekartiesten, regisseurs etc.) en staat dus los van een minister. Het is een onafhankelijke organisatie, maar zij kunnen wel contact zoeken met ministers, aangifte doen, mensen of instanties aanklagen etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100