Moet een loadbar niet geladen worden?

Als je bijvoorbeeld een game speelt en die moet laden, dan laat ie meestal een loadbar zien. Maar moet die loadbar niet geladen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, die software zit in de spelcomputer zelf en is direct beschikbaar.

Die loadbar is nep, het is reclametijd... Zulk een spel laadt over het net in minder dan een seconde... Maar het ziet er deftig uit en de reclamejongens krijgen zendtijd...

Ja, die loadbar moet ook geladen worden. Eigenlijk is het zo dat als je een programma start, je operating systeem (Windows, Mac, Linux) of je bowser (IE, FF, Safari) dit doet en bijvoorbeeld zorgt dat er geheugen ruimte aangemaakt wordt voor dit programma en wat noodzakelijke andere zaken geregeld worden (zoals laden van extra DLLs/shared libraries enz). Meestal verandert je cursor iets gedurende deze tijd. Meestal gaat dit best wel snel, en valt het niet al te veel op. Daarna begint dat programma te lopen en die zal veel meer (data)files laden, zoals voor de achtergrondplaatjes enz. De loadbar die jij bedoelt zit in het 1e stukje wat al geladen is, en die loadbar zal dan laten zien hoever de rest is. Andere programma's (Word, Excel) laten vaak een splash screen zien gedurende deze tijd.

Die loadbar is heel snel geladen, het spel niet (waardoor het dus de moeite waard is om een loadbar te laten zien).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100