Hoe haal ik verwijderde bestanden terug?

Ik heb al mijn bestanden van mijn pc geknipt en in een harde schijf geplakt maar vervolgens per ongeluk alles gewist. Kan ik deze ooit nog terug krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om de meeste zekerheid te hebben dat je nog zoveel mogelijk terug kan halen, moet je die schijf niet meer gebruiken anders dan als externe schijf aan een andere PC (die al gewoon aan staat). Daarna kan je undelete-tools gebruiken op die andere PC. (Bij voorkeur trouwens die programma's ook te installeren vooraleer de schijf met de verwijderde bestanden aan te sluiten.) Enkele freeware undeleters: Kickass Undelete: http://sourceforge.net/projects/kickassundelete/ PC Inspector File Recovery: http://www.pcinspector.de/default.htm Disk Investigator: http://www.theabsolute.net/sware/ De meeste schijven kan je via een adapter als deze aansluiten op een andere PC: http://www.dealextreme.com/feedbacks/BrowseReviews.dx/sku.30843 Als je trouwens hier wilt bestellen, is 't wel vaak lang wachten (twee weken bijvoorbeeld). Je kan bijv. ook hier even kijken: http://tweakers.net/pricewatch/. Dat gaat veelal om Nederlandse shops, dus dat is sneller.

Probeer diskdigger maar eens .Deze haalt de meeste bestanden probleemmloos terug tenzij ze overgeschreven zijn. Succes; http://download.cnet.com/DiskDigger/3000-2248_4-10908894.html Toegevoegd na 1 dag: instaleer met een andere computer één van deze programma's eventueel op sd kaart of stick en start dan van daar uit dat programma op ! Zo schrijf je je verloren data "zo goed als niet" over.

Ik gebruik Recuva. Tot nu toe heb ik alles kunnen terughalen.

Ik heb ooit met het gratis programma SmartRecovery 80 foto`s van een stick gehaald die allemaal verwijderd waren. http://www.pcinspector.de/SmartRecovery/info.htm?language=2

Googelen naar Recovery of Undelete . Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100