Is het downloaden van software strafbaar?

Stel je voor dat je bijvoorbeeld Adobe Dreamweaver download. En je betaalt hier niks voor. Vervolgens maak je een website en publiceer je die. Ben je dan strafbaar? Want het is voor particulier gebruik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gratis downloaden van programma's is niet strafbaar, programma's zoals jij aanhaalt kan je niet gratis downloaden, dus dat probleem bestaat niet. Het aanbieden van programma's is strafbaar ook al zijn ze gratis te downloaden. Op elk programma zit namelijk auteursrecht. Toegevoegd na 14 uur: Even ter aanvulling: Met het gratis downloaden van programma's doel ik op de legale versies van programma's.

Je bent al strafbaar voordat je die website publiceert. In tegenstelling tot muziek en films, is het downloaden alleen al van software verboden in Nederland. Toegevoegd na 1 minuut: Uiteraard mag je proefversies downloaden en dan XX dagen gebruiken, maar daarna moeten ze betaalt worden. Het downloaden van software uit de nieuwsgroepen is strafbaar omdat deze ( over het algemeen) zijn voorzien van hulpmiddelen om ze werkend te krijgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100