Wie kent er een goed en gebruiksvriendelijk fotobewerkingsprogramma?

Ik zoek een programma waarmee ik grote bestanden (van 8 of 9 MB) eenvoudig kan verkleinen, zodat ik ze makkelijker per mail kan versturen. Ik ben een beetje een digibeet, dus een gebruiksvriendelijk programma is voor mij heel belangrijk.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik zoek een gratis programma.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

IrfanView - daarmee kan veel. Freeware. PhotoFiltre - geen persoonlijke ervaring mee. Kan ook veel mee. The Gimp - eerder genoemd - is zeer veelzijdig bijna nèt zo volledig als PhotoShop, maar het is niet erg gebruikersvriendelijk Maar wel de moeite waard om je in te verdiepen als je van de allergeavanceerdste mogelijkheden gebruik wilt maken. En - niet onbelangrijk: The Gimp is Open Source en Freeware. Maar begin eens met IrfanView - in een middagje heb je dat al aardig onder de knie en binnen een week heb je alle wat ermee kan wel zowat gevonden. Daarna kan je beoordelen of je ook met The Gimp verder wilt gaan. Bij de HCC-CompUsers-DigiFoto-platform (http://www.compusers.nl/) worden regelmatig lezingen, workshops en demonstraties over al die zaken gegeven. Toegevoegd na 7 minuten: Met IrfanView kan dat verkleinen héél makkelijk: Open een foto in Irfanview, selcteer Äfbeelding, (ctrl-R) > Formaat wijzigen. Dan zie je in de rechter kolom een aantal keuzes waarvan je er een kunt aanvinken. Maar je kunt in het linkerpaneel ook zelf een formaat aangeven: in cm, inches of in pixels. Maar om je een idee te geven: gisteren heb ik een groot aantal foto's man elk meer dan een 1 MB verkleind tot 640 x 480 pixels en het resultaat was steeds tussen de 60 en 80 kB. Je kunt dit ook op een aatal foto's tegelijk toepassen: dat heet dan "batch-verwerking"

zie antwoord op mijn vraag:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/keer-hele-h...

VSO picture resizer, werk super eenvoudig! Download via link

jpg resizer zo van internet te halen. Heel klein en handig programmatje. Mijn partner zegt dat hij er alles mee doet, alles is in te stellen en hartstikke simpel en gebruiksvriendelijk. Toegevoegd na 1 dag: Het is JPEG ReSizer, te downloaden via bv http://www.brothersoft.com/jpeg-resizer-3357.html

Paint.NET is een erg simpel (en goed) programma voor fotobewerking, wat jij vraagt kan er ook mee.

Bronnen:
http://www.getpaint.net/download.html

Ik gebruik Picasa en dat bevalt me goed.

Bronnen:
http://picasa.google.nl

Gimp. Gratis te downloaden via internet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100