Hoe kan ik een "printscreen" maken van/uit een video?

er komen in films en series zo veel prachtige "desktop pix" langs...
hoe kan ik daar een PrtScn van maken?

Toegevoegd na 19 minuten:
vergat ik te vermelden: ik heb nu steeds een zwart scherm als resultaat...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De antwoorden hierboven gaan over screenshots maken van bijv youtube filmpjes. Dat lukt wel met de print screen knop. Voor video werkt het anders. De videoplayer heeft een zwart beeld waar een film overheen wordt gezet. Met een printscreen zie je alleen het zwarte scherm. Ik ken eigenlijk maar 1 tool die dit kan oplossen. HyperSnap-DX http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Screen_Capture_Tools/HyperSnap_DX.html

Op het juiste moment je 'prt scr' toets indrukken en dan even onder bestanden kijken waar die precies is opgeslagen...

download snaggit of snagit. Het captures je screen.

Ik zou de film op dat moment op pauze zetten. En als je een pc hebt dan klik je de toetsen Alt + PrtScn (deze laatste vind je tussen je nummerieke en letter geddelte, links boven Home). Nu heb je het plaatje 'onder de knop". Open Word en toets Ctrl + V. Nu zie je het plaatje in Word.

Door naar de video te kijken zodat je hem op je scherm ziet, maar NIET de video zelf geselecteerd te hebben maar bijvoorbeeld iets er omheen. Of het dus lukt van een video die je fullscreen bekijkt, durf ik niet te stellen. Ik doe het meestal van Youtube-filmpjes en avi's enzo, en dat werkt uitstekend. Gewoon printscreen, en dan plakken in Paintshop en verder bewerken / rest wegsnijden. *even geprobeerd, maar het lukt me beiden. Vreemd.... Kan het wellicht aan je browser ofzo liggen ?? Bijlagen : eerste foto : printscreen van klein scherm Tweede foto : printscreen van groot scherm Beidde niet mooi natuurlijk, maar ik wou er geen dag voor uittrekken.

Ga naar je beeldscherminstellingen en zet je hardware acceleratie op 'none'. Dan kan je gewoon met PrintSCR een screencap maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100