Hoe kan je in photoshop de achtergrond sepia maken en de personen op de foto wel de kleur behouden?

een foto naar sepia lukt me wel, maar dan de kleur behouden weet ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eén (eenvoudige) manier om het te doen wordt in dit artikel mooi uitgelegd: http://www.picturecorrect.com/tips/color-areas-black-white-photos/ Toegevoegd na 1 minuut: nog een stap-voor-stap tutorial: http://tutorials-photoshop.com/photo-editing/black-white-color-face1/

Personen van de foto "uitknippen" als apart plaatje, foto naar sepia omzetten, plaatje er weer overheen "plakken", klaar!

selecteer alle personen met selectie tool (lasso ?) invert selection en daarop sepia toepassen op die selectie invert opnieuw naar personen en merge of selecteer personen kopieren sluit bestand zonder wijzigingen open opnieuw en plak selectie over de personen verhouding blijven denk ik wel gelijk eventueel een beetje tranparant om randjes ontzichtbaar te maken Toegevoegd na 1 minuut: oops als je de foto opnieuw opent wel eerst sepia toepassen en dan selectie plakken

Door de achtergrond laag de dupliceren en op die nieuwe laag de sepia toe te passen. Daarna met een laagfilter de personen uit de onderste laag weer naar voren poetsen met een brush. Op deze manier hou je alle informatie en kan je alles herstellen. Toegevoegd na 1 minuut: Zoals de eerste link van @Rose dus ook uitlegt.

Ik heb een hele leuke App op mijn IPhone waarin je je foto in sepia kunt weer geven en dan de accenten die je zelf kiest weer in de oorspronkelijke kleur kunt terug halen door dat Bep. vlak weer met je vinger kunt inkleuren.Het is een beetje oefen maar het resultaat is echt erg leuk!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100