Waarom schat mijn pc de tijd langer in om iets uit te voeren ?

Wanneer ik bvb. iets download, of een back-up maak, geeft de computer mij in het begin een schatting van bvb. 2h30min, wat al snel zakt en uiteindelijk is het in in 4 minuten gebeurd. Hoe komt dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij maakt schattingen aan de hand van berekeningen maar de waarden veranderen dus vrij snel bij een download bv is de eerste downloadsnelheid de eerste berekening die hij maakt gaat de snelheid daarna snel omhoog veranderd de berekening ook weer

Het kan dat tijdens de Uitvoerende taken je werkgeheugen vol raakt, daardoor verlies je tijdens de taak snelheid. Upgrade je werkgeheugen anders eens!!

Zelf met mn harddisk gehad, die was daarna ook vrij snel stuk. Misschien valt je harde schijf te snel in slaap, of is die om een andere reden in het begin te langzaam. Zit die bv bijna vol, is de schijf erg gefragmenteerd of heb je iets anders aan de schijf gemerkt?

Zoals hierboven staat. Zie het als een auto die van a naar b rijd. Op het moment dat deze nog niet op zn snelheid zit, dus nog aan het optrekken is, en je zou je navigatieapparatuur de tijd laten schatten die je erover doet zou het ook heel snel gaan van dagen (op het moment dat je nog 0,01 Km/u rijdt) naar minuten op het moment dat je 120 km/u rijdt. *Je navigatie rekent trouwens altijd de snelheid die je mag rijden niet de snelheid die je rijd, dus vandaar dat je dat niet zo ziet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100