Waarom wordt er op de site van een producent van een softwarepakket vaak geen prijs weergegeven, en moet je dat opvragen?

Ik kan alleen verzinnen:
- Zodat ze je contact informatie hebben.
- Zodat ze zien wie er echt interesse hebben.

Nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik weet van mijn ex-werkgever (IT) is dat dit niet word vermeld. Of op z'n minst ergens op één onlogische plaats word gezet. Is dat de IT branche zo goed als verzadigd is en zowat ieder IT bedrijf op de site van de ander kijkt wat zij doen... En als IT bedrijf A dan productprijzen plaatst op de website dan kan IT bedrijf B zien of ze daarmee kunnen concureren. En dit wilt men dus voorkomen dat de concurrent onder de prijs gaat zitten...

Momenteel loop ik stage bij een softwarebedrijf op de marketing afdeling. Je geeft al twee hele sterke punten aan maar het is zo dat een prijs/offerte word opgesteld nav een aantal gegevens: Wat voor soort bedrijf gebruikt het? (branche) Grootte van het bedrijf? (aantal personeelsleden) Aantal gebruikers? ( Beheerders/users) Aantal locaties van implementatie? ( een locatie of meerdere locaties) Welke onderdelen van het complete pakket zijn relevant? Dit zijn de richtlijnen van de firma waar ik nu momenteel werk.

Sommige softwarebedrijven verkopen hun software niet direct via internet, maar via wederverkopers. Elke wederverkoper bepaalt zijn eigen prijs. Ik kan mij ook voorstellen dat een bedrijf verschillende prijzen hanteert voor verschillende landen (hogere prijs waar minder concurrentie is...) en zij dus eerst willen weten waarvandaan je kooptl, voor ze de prijs bekend maken. En dan kan het ook nog zo zijn dat sommige bedrijven gewoon niet genoeg concurrentie hebben om hun site klantvriendelijk te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100