Is er een manier om mijn onopgeslagen tekening te bewaren nadat Photoshop is gecrasht?

Zojuist was ik nét klaar met een tekening in Photoshop toen het crashte. "Adobe Photoshop CS2 werkt niet meer", wordt er weergegeven. Nu moet ik uiteindelijk wel op het knopje "Programma afsluiten" klikken, maar voor ik dit doe wil ik heel graag weten of er misschien een manier is om mijn tekening (waar ik meerdere uren aan heb gewerkt) te redden. Alle suggesties zijn welkom...

Toegevoegd na 1 uur:
Misschien een heel stomme vraag, maar als ik nu Alt+F4 zou gebruiken voor dat meldingsvenster... Zou dan alleen dat venster sluiten of sluit PS dan ook meteen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb misschien iets voor je wat ook zou kunnen werken: Een programma wat zichzelf 'Recovery Toolbox' noemt. Het is 'try before buy' dus als je echt wanhopig bent, zou je het kunnen proberen. Ik raad je wel aan om eerst goed de website te lezen en te kijken of het wel wat voor je is, maar misschien heb je geluk en scheelt het je heel veel werk. Toegevoegd na 4 minuten: Voor wat ik heb gelezen, zou je hem gewoon kunnen afsluiten, en dan opnieuw opstarten, vervolgens kun je hem bij je 'laatstgeopende projecten' weer openen. Al dan niet met een paar afwijkingen en dergelijke, maar als niets meer helpt, en je hebt het lef, dan kun je op afsluiten drukken en dan opnieuw starten.

Bronnen:
http://www.recoverytoolbox.com/nl/help_pho...

Aangezien alle suggesties welkom zijn... Het 'balkje' met de melding dat photoshop is vastgelopen helemaal in een hoek slepen, zodat je het niet meer ziet (of nauwelijks) En er dan een printscreen, of een foto van maken.

hmmm, dat is echt niet fijn als je het krijgt maar het is echt aangeraden dat je tijdens het werken ook opslaat. Photoshop opnieuw installeren misschien helpt. Ik kreeg ook zo'n melding toen ik windows gebruikte en daarom ben ik overgestapt naar mac.

Als je tekening al wel een bestandsnaam had dan zou hij in principe wel terug te vinden zijn maar er gaan dus wel de laatste bewerkingen verloren en dat kan alles zijn of de laatste bewerkingen vanaf het moment dat je het opende dus als je in die uren dat je er aan werkte geen save hebt gedaan tja,... helaas heb je ook geen automatische backup ?? Want veel anders dan afsluiten kun je dan niet en vrees dat die bewerkingen allemaal verloren zijn ook recuva zal niet helpen denk ik

Ik zou eerst eens kijken bij de tijdelijke bestanden in de Photoshop werkruimte.(beeld instellen op thumb nails) Als het Photoshop bestanden zijn , zal je ze niet met alles kunnen openen. Maar de meeste bestanden kunnen bijvoorbeeld worden geopend met gratis programma's als Irfanview ( met plug-ins)

Oh hoe irritant is dat, been there and done that ja .... Slimste is idd sowieso een printscreen maken nadat je het dialoogvenster de hoek in hebt gesleept. 'k Vrees dat je hem, als je hem tussendoor niet als psd hebt opgeslagen, wel kwijt bent verder.... Les : altijd na een bepaald aantal stappen tussendoor opslaan als psd bestand ;) Succes

Wat soms helpt, is NIET op 'programma afsluiten' klicken, omdat dan vaak ook de tijdelijke bestanden worden verwijderd. Open de taskmanager en sluit onder processen Photoshop af. Ga dan naar c:/document and settings/USERNAME/localsettings/temp/ (Username= jouw gebruikersnaam) en zoek naar .tmp bestanden die van recente datum zijn (en meestal redelijk groot). Probeer die bestanden dan eens met Photoshop oid te openen. Wellicht heb je geluk en zit je bestand er nog tussen.

Waarschijnlijk zat 't werk nog in 't geheugen van de videokaart. Als je dan een tooltje hebt om (specifieke delen van) dat videogeheugen op te slaan als bestand, zou er misschien nog een kans geweest zijn. http://efreedom.com/Question/1-1866371/API-Get-Graphics-Video-Memory Mogelijk geldt hetzelfde voor 't werkgeheugen. Wordt wel uitermate technisch om uit te zoeken of 't kan. Maar ja... Nu te laat... :P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100