Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoi, wat is het lege account die soms tussen reacties staat op fb, zonder naam met geboorte datum 01 januari 1970?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
719
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Piet Pietersen?
Amadea
9 jaar geleden
Het speelt kennelijk al vier maanden, maar nog niemand heeft ontdekt wat dat nou betekent. Zie https://nl-nl.facebook.com/help/community/question/?id=10204009598061829
Zou iemand bezig zijn met pogingen Facebook-accounts te hacken?
Amadea
9 jaar geleden
Het besmet kennelijk wel websites, want bijvoorbeeld op https://nl-nl.facebook.com/help/community/question/?id=10204009598061829 en op http://www.pknrhenen.nl/naluisteren/ zijn alle uitzendingen voorzien van diezelfde datum.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het heeft te maken met de Unix-tijd. Veel digitale systemen maken gebruik van die computertijd, die ingesteld is op 1 januari 1970 om 00:00 uur.

Door een bug op de server of een defect script kan het gebeuren dat een systeem de mogelijkheid om de werkelijke tijd (real-time) weer te geven verliest. Door de systeemfout verschijnt dan die datum op het scherm en de informatie die er oorspronkelijk stond is daarmee verdwenen.

Dus het is geen hacker of virus, maar er is bij het verzenden van de boodschap iets verkeerd gegaan.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding