Hoe kan ik een schermnaam instellen (dus niet mijn echte naam) voor YouTube terwijl ik ingelogd ben op mijn Google-account?

In mijn Google-account ben ik verplicht mijn volledige naam weer te geven. Als ik nu op YouTube een reactie achterlaat, verschijnt daar ook mijn volledige naam. Ik wil echter anoniem blijven en de mogelijkheid hebben een aparte gebruikersnaam (schermnaam) in te stellen voor YouTube. Ik kan in mijn Google-account wel een bijnaam o.i.d. instellen en aangeven dat die naam weergegeven moet worden... maar dan voegt Google dan toch weer mijn echte naam eraan toe. Ik vind dit zo irritant. Vroeger kon ik namelijk in mijn YouTube-account een schermnaam opgeven los van mijn echte naam. Maar Google heeft dit ongegaan gemaakt.
Is er nu echt geen mogelijkheid om voor YouTube een schermnaam in te stellen waar NIET mijn volledige naam in is verwerkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas moet je dan bij de accountpagina de link "loskoppelen van google+" gebruiken. daar kun je de oude kanaalnaam weer kiezen. Zolang het youtube-kanaal gekoppeld is gaat dit niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100