Hoe zit het met copyright op youtube video's?

Hoi,
Ik heb onlangs een lyrics video geüpload op youtube. Na ongeveer een week wilde ik mijn account openen, maar kreeg ik een melding dat de geüploade video verwijderd was i.v.m. auteursrechten/copyright. Ik heb hier echt nooit bij stil gestaan, maar nu ik het zo zie vindt ik het ook wel logisch. Het was immers niet mijn eigen muziek.
Mijn echte vraag is eigenlijk: hoe zit dat met copyright en hoe kun je toch video's met muziek van anderen uploaden zonder dat je te maken krijgt met de auteursrechten (het moet natuurlijk wel legaal zijn)
Ik zag namelijk dat je maar 4 kansen krijgt bij youtube. Dus als je 4 keer met copyright te maken krijgt, loop je de kans om vervolgd te worden of dat je account verwijderd wordt.
Hier heb ik niet echt zin in dus weet iemand dus hoe dit zit?
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de regel mag het niet. Wat wel helpt is om in de omschrijving een link te zetten naar de officiële website van de artiest. Verder kun je ook een link plaatsen over waar de muziek te kopen is van deze artiest. Hierbij kun je denken aan een iTunes of bandcamp pagina. Je zou ook een link kunnen plaatsen naar een site waar je de fysieke CD kunt kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100