als ik een speedtest doe dan haal ik ruim 50mb, maar ga ik een film downloaden dan haal ik krap 6mb hoe kan dat?

besturingssysteem XP ser3

Weet jij het antwoord?

/2500

Je haalt het ook ergens weg. Welk snelheid zou die kunnen halen? En wort die bandbreedte misschien nog gedeelt ook. (Je downloadsnelheid is ook afhankelijk van de uploadsnelheid bij de ander.)

Als je een film downloadt, ben je afhankelijk van de uploadsnelheid van de server van waar je de film downloadt. Als meerdere mensen tegelijk een film downloaden van dezelfde server, kan die snelheid nog wel eens tegenvallen. Toegevoegd na 1 minuut: Een speedtest meet je snelheid onder gunstige omstandigheden, maar die omstandigheden heb je vaak niet bij normaal internetgebruik.

Ik denk dat je Megabyte en megabit elkaar haalt. 1 Megabyte=8 megabits,ofwel 8x6megabit=48Megabyte. Dat ligt aardig dicht in de buurt van de 50 Megabyte

50Mb (kleine 'b' = megabit) 6MB (grote 'B' = megabyte) je download een film in MB's ofwel (1MB = 8Mb) 50/8=6.25 de rest van de snelheid kan worden verstookt aan extra pakketjes die aan je content zitten (zeg maar identificatie) en zorgen er dus voor dat je krap 6MB haalt.

Hangt er helemaal vanaf waarmee je download en zoals al eerder gezegd hoe hoog de uploadsnelheid is. Bijvoorbeeld torrent download niet zo snel als niemand het Blijft onderhouden

het maakt niet uit van voor besturingssysteem je hebt alleen in elk iets zit wel virus . maak niet uit wat want zelfs zonder virus waren er geen computer maar de virus heeft dat in beheersing en laat je iets anders zien . maar die speedtesten hebben meestal het minst virus en die spreekt de waarheid . maar die 6 mb is alleen voor het downloaden want in de computer zijn ook nog andere dingen die mb's nodig hebben . maar maak je geen druk . je hebt nog steeds 50 mb .

Die speedtest sites programma's geven je ware snelheid niet weer . Probeer er maar drie uit en je zult zien dat de snelheden behoorlijk verschillen. Om je werkelijkheid werkelijk te bepalen , download je (liefst van een FTP) gewoon een wat groter bestand , je downloadsnelheid wordt dan weergegeven in je download popup ( iexplorer , firefox etc) Als je download van films trager ligt , dan ligt dat aan : ZIE andere ANTWOORDEN

Het hangt van alles af. Bijvoorbeeld hoeveel mensen maken gebruik van het zelfde netwerk. En dan thuis en centraal. Maken bijvoorbeeld vandaag 1.000.000 mensen gebruik van dat netwerk dan zal het slomer zijn dan als er 750.000 mensen gebruik maken. En zeker als je via torrents download. Bedenk dan dat niet iedereen super snel internet heeft. Jan kan bijvoorbeeld 8 MB hebben. En klaas 50 MB. Het hangt van de omstandigheden af. Heeft een film 1 of 20.000 seeders dan verschilt het ook weer. Ligt maar net aan wat je treft.

Megabyte (grote B) is grofweg megabit (kleine b) x 10. Byte is 8 bits maar er is e.e.a. aan overhead die het totaal op ongeveer 10 doen uitkomen. Iets anders kan ook: Ik heb een kabelmodem met gigabit aansluiting. Wanneer ik een computer met een 100Mb kaart hierop aansluit is dit een factor 10 minder. Nu blijkt dat je aan de 'buitenkant' hier ook een factor 10 op inleverd (bij mij werkte dat in ieder geval). Als het niet het verhaal is van byte vs. bit kan je hier eens naar kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100