Kan ik aan de hand van een IP adres ook een huisadres achterhalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat kan niet. Alleen de provider van dat IP-adres heeft de privégegevens van de gebruiker, en mag dat alleen om dringende reden aan overheidsinstanties doorgeven.

De vraag is niet geheel duidelijk. Gaat het bijvoorbeeld om een adres van een site of van een persoon? Wat hierboven al is geschreven klopt. Maar er zijn toch een aantal tooltjes voor: Voor websites: http://whois.domaintools.com/ Ook kan Iemands ip adres al lang weer zijn veranderd. Tegenwoordig maken de meeste providers gebruik van dynamische ip adressen die eens in de zoveel tijd dus veranderen. Voor mensen: http://www.ipaddresslocation.org/ De informatie die deze tooltjes geven is alles wat je als normaal persoon kan krijgen over een ip-adres zonder de wet te breken voor zover ik weet.

Er zijn meerdere eenvoudige programmaatjes om een IP-adres op te zoeken , maar helemaal nauwkeurig op huisadres zijn ze niet. Voor zover ik heb kunnen achterhalen, localiseren ze het dichtsbijzijnde punt vanwaar de provider het signaal verzend. Zo kwamen de IP-adressen van mij en een kennis uit Enschede Zuid en een derde uit Enschede centrum alle 3 vanaf één punt net effe buiten het centrum. Alle 3 Ziggo. Mijn buurvrouw had een andere provider en kwam weer van een ander punt in Enschede. Wel allemaal redelijk in de buurt dus, maar zomaar voor de deur staan is uitgesloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100