Bestaat er software, waarmee je kunt bekijken hoe programma's in elkaar zitten?

... en waarmee je deze eventueel kunt aanpassen naar eigen wensen? Voorbeeld: ik heb behoefte enkele nog niet bestaande sneltoetsen toe te voegen aan bepaalde vaak door mij gebruikte functies van Irfanview.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk is het met een of ander macro programma op te lossen. b.v. AHK

Bronnen:
http://www.computeridee.nl/workshop/autoho...

Een programma wat eenmaal uitgebracht (compiled) is kan soms wel ontleed worden, maar niet aangepast. De enige oplossing is om de maker te vragen om de broncode vrij te geven (open source). Dit is in het geval van Irfanview niet door de maker vrij gegeven. Wel is het mogelijk om via het forum van Irfanview de maker te benaderen om nieuwe functies toe te voegen.

Ik ben bang dat je niet over de volledige code kunt beschikken. Er bestaat echter wel zoiets als een decompiler, ze noemen dit ook wel reverse engineering. Door middel van een decompiler kun je over het laagst mogelijke niveau code beschikken (assembly language) wat een computer processor kan begrijpen. Het kraken van software wordt door middel van deze reverse engineer technieken gebruikt, ze kijken welke code aangeroepen wordt bij het verificatie process in de assembly language, maken hier vervolgens een sprong overheen door middel van een stukje code en compilen de assembly language weer naar bijvoorbeeld een .exe extensie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100