Kun je de codetaal ASP. NET laten werken op een apache server?

Ik heb een website maar die staat op een apache server. Nu heb ik een script in ASP.NET ontdekt. Kan ik die gewoon op mijn apache server laten werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Direct antwoord: Nee. Uitleg: Software voor Windows, Linux en Apple is altijd verschillend: het betreft verschillende Operating Systems die de software moeten ondersteunen. Soms wordt er een soort vertaalprogramma (emulator) geschreven waardoor het alsnog kan. De ervaring leert dat deze zelden tot nooit 100% compatible zijn, en altijd trager werken dan dezelfde software op het Operating System waar het op thuishoort. Het is dus te adviseren je script te (laten) omzetten naar een versie voor Apache, ofwel het script te (laten) plaatsen op een Windows server.

Helemaal ASP.NET niet, dat is een Microsoft specifiek product. Wel kan je met het Mono-project .Net gebruiken op een Linux machine, en nog enkele andere platformen. Ze zijn hier al enkele jaren mee bezig maar wat de status op dit moment is weet ik niet. Toegevoegd na 3 minuten: Dus een beetje afhankelijk van het framework waarmee je website op die apache server staat, kan je dat 'script' wel of niet gebruiken. Als het een site is op basis van Mono, kan je het waarschijnlijk wel porten. Als de site draait op bijvoorbeeld PHP niet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mono_(software)
http://www.mono-project.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100