Hoe kan ik in een script aanpassen dat niemand een tekst kan kopiëren van m'n website?

Voor mijn eindwerk heb ik een blog gemaakt maar ik zou in het html script een 'copyright' steken zodat niemand mijn teksten kan kopiëren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je dit bedoelt: ... Maar: gebruik het liever niet. De rechterklik kan voor meedere dingen gebruikt worden, en men ervaart het als belemmerend en irritant dat dat geblokkeerd wordt. Bovendien kan de constructie door iemand met wat programmeerkennis weer tenietgedaan worden. En tot slot: er is ALTIJD een manier om inhoud te kopiëren. Want voordat jij het op je scherm kan zien, is het al van de website gedownload naar jouw apparaat, en staat het ergens in het geheugen. Desnoods kan een gebruiker het met een print-screen, of met een hulpprogrammaatje, of desnoods via de Temporary Internet Files alsnog weer opvragen. Een duidelijke copyrightvermelding moet volstaan, en je zou eventueel af en toe kunnen Googlen op stukjes unieke tekst uit je website (in het Google zoekvak dan tussen aanhalingstekens plaatsen) om te kijken of iemand het heeft overgenomen.

Er is een mogelijkheid om met CSS een stuk van de pagina onselecteerbaar te maken kwa tekst. Zie bron. Dat maakt het minder makkelijk, maar de tekst is via de paginabron altijd nog te kopiëren.

Bronnen:
http://stackoverflow.com/a/4407335/1336408

- Je kan de tekst "aanbieden" als plaatje. Kost wel een stuk meer 1-tjes en 0-ettjes. - Ook als je een website bouwt in Flash, kan je de copy-paste functie uitzetten. Maar helaas met een eenvoudige print-screen en een tekstherkenningsprogramma zal je altijd de tekst kunnen "pikken".

Dat kan -helaas- niet. Ze kunnen altijd het inpikken... Je kan wel de risco's beperken, paar opties: Je kan een html gebruiken zodat de Rechtermuisknop niet meer kan worden gebruik. Je kan een html gebruiken zodat de toetsenbord niet meer kan worden gebruikt. Je kan een html gebruiken dat in de paginabroncode allemaal spatie's komt (Gedeelte). De broncode lijkt leeg, maar als ze eenmaal scrollen dan vinden ze het wel. Nee, geen optimaal bescherming. Je kan je website als Flash doen met een watermerk erin. Maar inpricipe is het wettelijk bepaald dat alle eigendom van jou tot jouw behoort en in feite niet mag worden verspreid. (C) Copyright Rechtermuisknop: http://www.sitemasters.be/forum/11/38011 Toetsenbord: http://www.html-site.nl/forum/topic/een-toets-uitschakelen Broncode: http://www.html-site.nl/forum/topic/broncode-verbergen Watermerk: http://nl.wikipedia.org/wiki/Watermerk Wettelijk: http://www.nederlandict.nl/?id=8152

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100