Hoe kan je in excel een 1 als waarde geven in een cel, met als argument dat er in de andere cel een willekeurig woord staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraag is wat cryptisch maar ik denk dat je dit bedoelt. Stel in de cellen A1 t/m A4 staat het onderstaande en cel A5 is leeg. A1 Dit A2 is A3 een A4 woord A5 Als je nu in B1 de volgende formule ingeeft, zal er een '1' komen staan in de cel als er een woord in de cellen in kolom A staat en niets als er geen waarde in de cellen in kolom A staat. Die formule is: =ALS(A1<>0;1;"") Deze formule naar beneden kopiëren.

Je kunt de functie ISLEEG gebruiken om te kijken of er iets staat in een bepaalde cel: ALS (ISLEEG(A1); "";1) Als je deze formule in B1 zet, dan komt er een 1 te staan als A1 niet leeg is, en niets als A1 leeg is. Toegevoegd na 12 minuten: Als je alleen een eentje wilt als er echt tekst staat kun je ook nog gebruik maken van ISTEKST() ALS (ISTEKST(A1);1;"") Er komt dan alleen een 1 te staan als er daadwerkelijk tekst in A1 staat.

stel in A1 staat aap en in B1 wil je een 1 hebben als er in A1 aap staat, dan wordt de formule =+ALS(A1="aap";1;0) Bij engelse excel moet als IF worden Afhankelijks van je setings kan ; evt , zijn PS waarvoor wil je het gebruiken ? Als je nl het aantal keer dat het woord aap wilt tellen kan je makkelijker countif gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100