Kun je een PHP script dagelijks laten uitvoeren zonder een cronjob?

Ik wil een script maken dat elke dag een taak uitvoert, maar mijn hosting partij heeft geen mogelijkheid om cronjobs te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas niet. Je KAN natuurlijk een script includen in je hoofdpagina op de site, and registreren of het gerunt is op die dag. Zo niet: Draaien, zo wel: Negeren. Je bent je hierbij ghelaas niet zeker dat het elke dag op hetzeltde moment draaien. Een andere optie is om een cronhost te gebruiken, zoals http://www.webbasedcron.com/ Die roept dan jouw script aan

Nee, daar is cronjobs juist voor. Toegevoegd na 3 minuten: ow sorry, las dat van je hosting niet. momentje ben even voor je aan het kijken. . . Toegevoegd na 4 minuten: http://cronjobs.gamecoll.com/ op deze site kun je hem op elk gewenst moment laten uivoeren. bijv. 1 uur,1dag,1week,1maand.

Bronnen:
http://cronjobs.gamecoll.com/

Kan je niet een script maken wat je gewenste script start en dan 24 uur gaat wachten (sleep of zoiets) en dan weer terug gaat? Ik geen verder geen PHP, dus ik weet niet of dit wel wil en kan.

Je hebt websites waar je gratis cronjobs kunt instellen die dan een script op jouw website aanroepen. Zie bijvoorbeeld hieronder setcronjob, dit is zo'n website. Een andere optie, iets lastiger... is het laten uitvoeren van scripts vanuit de website op basis van bezoek aan de site. Dus zodra een bezoeker op jouw website komt dan roept de index.php (homepage) ook een soort cron-script aan. Dit script checkt dan of het al tijd is om de "cronjob" uit te voeren. Zo ja, dan roept hij het script aan dat je periodiek wilt laten uitvoeren. 2 grote nadelen aan deze laatste optie: 1> bij weinig bezoekers aan de website dan zal het script te laat of niet worden uitgevoerd 2> de bezoeker die het script activeert die heeft mogelijk een grote vertraging bij het oproepen van de homepage omdat eerst het script uitgevoerd moet worden voordat de homepage op zijn/haar scherm komt

Je kan het ook 'invoegen' als een plaatje ergens. Voorbeeld: Wat de code dan zal doen is eerst de script uitvoeren, en dan het plaatje laten zien. Deze script kan je dan plaatsen als avatar op forums etc. (Gewoon URL invoeren) En als het forum je php-avatar niet accepteert, stop je het in een mapje die je "plaatje.png" doet en noem je het bestand index.php. Dan lijkt het op jouwdomein.nl/plaatje.png en fop je het systeem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100