Hoe maak ik dit op in html/css script?

Hoe maak ik dit op in html/css script?,

Ik wil heel graag dat ik zo'n balkje maken in mijn website allen heb ik niet de codes, ik heb alles geprobeerd kopieren, plakken, zelf schrijven maar ik kom er niet achter kan iemand HELPEN.

kijk naar de plaatje en de website (open de website met Google Chrome)

http://googleblog.blogspot.com/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben helemaal niet zo bedreven in jQuery, maar deze leek me leuk om uit te zoeken. Dit is mijn resultaat: http://jsfiddle.net/r7MgY/ Mocht de link niet werken, ik heb de volgende ingredienten gebruikt: Als eerste de HTML:

Uitgeklapt!
Goeievraag
Dan de CSS: #test { position: absolute; right: 0; width: 0px; height: 80px; background: #000; color: #fff; padding: 10px 0px 0px 10px; font-family: Arial; font-size: 8pt } Tenslotte de jQuery: $(function() { $('#test').hover(function() { $(this).stop().animate({width: '200px'}) }, function() { $(this).stop().animate({width: '0px'}) } ) }); De truuk is om in Google de juiste zoektermen te gebruiken: jQuery, animate, width, hover. Succes ermee. Toegevoegd na 4 minuten: Ho wacht. De link is http://jsfiddle.net/bMaRn/. Ik was vergeten de vorige te forken. Toegevoegd na 10 minuten: ok, snap nu pas hoe jsfiddle werkt. Deze link dan (zucht) http://jsfiddle.net/tonb/6Ykhy/2/ Ook met enkele ontbrekende puntkomma's toegevoegd.

Die schuifbalk moet u niet in uw webpagina programmeren. Elke PC doet dit automatisch als de pagina groter is dan de scherm grootte.

Ik kan je niet het gehele antwoord geven, maar wel een algemene benadering volgens welke je dergelijke vragen kunt tacklen: Als je zo'n soort pagina hebt, begin dan met die pagina op te slaan op je eigen harde schijf ergens. Open die en doe dan eens klik met je rechtermuisknop. Dan krijg je een submenuutje en als je daaruit kiest 'view page source' (als we het over Chrome hebben) dan kom je daar alle geprogrammeerde code en de teksten tegen die de betreffende pagina opmaken. ALS je het nu toch lokaal hebt staan, kun je ermee experimenteren bij de styles (let op of er geen apart css-file voor die pagina is), bv te beginnen met de kleur om te zien welk element je aanpast. En dan later zie je wat voor element het is en dat google je dan en zo kom je achter alle eigenschappen die je nodig hebt voor zo'n element. EN dan kun je de parameters aanpassen voor jouw site. Dus... zo valt er nog veel te ontdekken.

Dat is geen gewoon balkje, maar een uitklapmenu. Dat kun je maken met jQuery.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100