Hoe kan ik het IP zien van de bezoekers op mijn website?

Iemand een idee hoe ik dit zou kunne doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je je website gebouwd hebt met php kan je de variabele $_SERVER['REMOTE_ADDR'] gebruiken; Die bevat het IP adres van de gebruiker.

Je kunt StatCounter 'installeren'. Dat geeft een mooi overzicht waarvan je ook iedere week een mailtje ontvangt (als je dat wilt). Het is gratis en vrij eenvoudig. Even een account maken en de instructies volgen, daar kom je wel uit.

Bronnen:
http://statcounter.com/

Alle IP-adressen van je bezoekers (en andere gegevens) staan in de logfile van je website. Op een Linux server staan deze vaak in directory "logs" en heten ze "access_log". Je kunt ze downloaden en "offline" met een statistiekprogramma bekijken. Echter de meeste hosting-providers genereren al gratis "online" statistieken voor hun klanten (met als bron genoemde logfiles). Daar staan dus ook de IP-adressen in. Uiteraard kun ook zelf IP-adressen opvragen van bezoekers en evt. ergens opslaan, bijv. via PHP. Zie antwoord @jelle.

Installeer google analytics.

Hi, ja heel simpel. Ga naar www.Webhelpje.nl en meld je aan voor de bezoekersteller. Je volgt alle stappen, zet de html op je site en zo kan je makkelijk via de webhelpje site de statistieken en de IP bijhouden, ook kun je zien met welke browser je site bezoeken. Handig of niet? Groetjes Joost RadioXD NL

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100