Hoe maak je een mooie website met buttons, randen, e.d.? dus hoe maak je de elementen? Dus het algemene plaatje? Heb moeite met een start maken..

hoe maak je mooie effecten en dimensies enzo..?
programmeren lukt me wel, maar het gaat mij om het uiterlijk. Bedankt en fijn weekend :D

Weet jij het antwoord?

/2500

Cascading style sheets.

Als je het ontwerpen moeilijk vindt, kun je een template gebruiken en die aanpassen naar je eigen smaak. Zoeken op google naar "website templates" geef al enorm veel resultaten, sommige gratis, andere betaald. Succes! Hieronder een voorbeeld.

Bronnen:
http://www.zign.nl/

De meest gebruikte (en efficiente) manier om dat voor elkaar te krijgen is door een volledig design in Photoshop te maken, vervolgens de slice tool te gebruiken om de elementen te definiëren en te exporteren. Daarna kun je met (X)HTML, CSS en Javascript de rest doen. Een belangrijk voordeel van het ontwerpen met Photoshop is dat je meteen een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit gaat zien. Toegevoegd na 59 minuten: Er zijn overigens ook een hoop online tools te vinden om elementen mee te genereren: http://www.w3mag.com/2010/05/23/designers-online-generators/ en http://www.balkhis.com/web-designs-resources/55-extremely-useful-online-generators-for-designers/

Er bestaat software waarmee je zonder enige technische kennis toch vrij indrukwekkende templates kunt maken. Het heet Artisteer zie het linkje.

Bronnen:
http://www.artisteer.com/

Eerst wat basisKennis over ontwerpen: Ontwerpen, van een website of waar dan ook van, kan op bijzonder systematische wijze. Ken je het systeem dan kun je alles ontwerpen. Daarmee heb je nog niet de technische kennis in huis om het ook de realiseren, en die is van invloed op je ontwerp. Jij zegt de technische kennis in huis te hebben, dus je moet alleen het ontwerpSysteem nog leren kennen. Daar komt ie: 1. Verzamel objecten die het onderwerp betreffen. Is het een website voor egels; zoek objecten/foto's/video's/geluiden/geuren/kleuren/vormen die de egel betreffen. Gaat het over geld, dan zoek je idem maar dan geld-betreffend. Is het een persoon, dan zoek je idem die persoon betreffend. (et cetera.) 2. Zoek voorbeelden die je aanspreken, van ontwerpen (dus wat je uiteindelijk gaat bouwen, in dit geval). Dus websites die je mooi vind, of bijzonder. 3. Nu ga je je onder 1 verzamelde objecten omzetten in voor het web bruikbare elementen. Een standbeeld van de egel wordt bv een foto van het standbeeld van de egel, en keutel wordt een tekening, een egel zelf wordt een filmpje, de levenswijze in een boek, wordt bv een tekst of pdf. 4. Als dat gebeurd is open je een digitaal tekenprog, liefs een waarin je met lagen kunt werken, zoals GIMP (gratis) op photoshop (duur). Ieder object uit 3. zet je op een eigen laag. 5. Met je voorbeelden uit 2. in je achterhoofd, of desnoods uitgedraaid naast je, ga je nu de objecten uit 4. een plaats geven. Schroom daarbij niet om onderdelen er uit te knikkeren, te vervagen, extreem te vergroten, of een detail er uit te nemen en de rest weg te doen. Hou ook de kleuren in gedachten die je in stap 1. als kenmerkend had gevonden. Je hebt hier een blind vertrouwen in je eigen kunnen voor nodig. Dat wil ik je nog op het hart drukken. Ik ben benieuwd hoe je hier mee vaart. Wat er uit gaat komen. Veel succes in ieder geval. En vooral plezier. Toegevoegd na 1 uur: Zie reacties voor de rest van de aanwijzingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100