Welke Photoshop versie is het fijnste of beste?

Ik wil me meer bezig houden met fotograferen en daarbij wil ik ook foto's mooi kunnen bewerken. Het lijkt me zo leuk om te leren omgaan met Photoshop. Er zijn verschillende versies en ik vroeg me af welke nou eigenlijk de fijnste in gebruik is, of de beste. Ik heb er zelf namelijk geen verstand van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Photoshop Elements 10,is nu verkrijgbaar. zelf werk ik nog met versie 8,ook heel goed. ik zou wel aanraden ergens een cursus photoshop te doen,want echt makkelijk is het niet,je loopt anders al gauw vast je mogelijkheden.Photoshop Elements is zeker voor creatieve mensen een fijne aanvulling op een (goede) camera.

Voor nog geen 100 euro heb je een goede en legale versie van Photoshop Elements. Dat is het programma wat meer dan genoeg is voor de standaard fotoamateur. Op de fotocursus werkten wij daar ook mee. http://www.bol.com/nl/s/computer/zoekresultaten/N/3134/Ntk/computer_all/Ntt/Adobe+Photoshop+Elements/Nty/1/Referrer/ADVNLGOO0020130232spt/index.html Er zijn ook veel gratis fotobewerkingsprogramma's te downloaden. Waarvan deze: http://www.snapfiles.com/get/pixia.html en deze http://www.gimp.org/downloads/ Waar het vooral om gaat: Verwacht niet te veel van zo'n programma, maar verwacht alles van jezelf. Je zult - welke je ook kiest - daar flink op moeten studeren om echt goede resultaten te krijgen.

De versie van Photoshop waarmee je gaat werken hangt voornamelijk af van het besturingssysteem van de computer waarop je het wilt gaan gebruiken. Voor winXP was er Photoshop CS Voor windows 7 is er Photoshop CS 4 en 5 Er zijn wel verschillende pakketten die Adobe, de eigenaar van Photoshop programma's, samenstelt. Sommigen uitsluitend voor fotobewerking. Als je er nog weinig, of helemaal niet, mee gewerkt hebt is het niet te zeggen wat jou het beste zal bevallen. Dat hangt af van de functies die je het meest gaat gebruiken. EN adobe's Photoshop is niet alleenzaligmakend. Er zijn ook nog Corel's fotobewerkingsprogramma's, en er is het gratis GIMP, dat vergelijkbaar is met Photoshop CS.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100