Hoe zet ik Thumbs up op mijn website?

Ik had een vraag aan GoeieVraag! ik wil graag maken op mijn website (gemaakt via webs.com) dat mensen kunnen stemmen op een filmpje enzovoort hoe maak ik dat?

Mvg,
Rob

Toegevoegd na 1 minuut:
EDIT: Zoals op deze site (goede vraag duimpje omhoog)(slechte vraag duimpje omlaag)

Toegevoegd na 3 minuten:
(puntensysteem zoals op GV)

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan heb je een database nodig en mysql/php. Dan zorg je dat wanneer op het duimpje wordt geklikt de database 1 toevoegd of 1 verwijderd. Maar dat is teveel om hier uit te leggen.

Beste vraagsteller, dit zijn een heleboel vragen in één. Om zoiets te maken moet je een webscripting taal beheersen (zowel serverside zoals php, als clientside, zoals javascript), en inderdaad ook nog verstand hebben van databases en SQL. Zelfs professionele ontwikkelaars zoals ik trekken voor het bouwen van zo'n project minimaal een maand uit (afhankelijk van de specificaties), laat staan een beginner zoals jij. Toegevoegd na 1 minuut: Ok een maand is misschien wel erg lang, ik doelde meer op het bouwen van een hele site zoals deze of dumpert, maar voor alleen het duipjes systeem trek ik voor de zekerheid ook minstens een hele werkdag uit. Omgerekend naar jouw situatie is dat nog steeds minstens 10x zo lang.

Er vanuit gaande dat je een websitehebt, waar je filmpjes op staan. En dat je site gebruik kan maken van de programmeertaal php dan kan dat vrij makkelijk. Natuurlijk kan je leren hoe je het zelf kan bouwen. Voor de meeste prive websites is dat echter overdreven: Waarom zelf bouwen als anderen het al uitgedacht hebben. Dus dan kan je het makkelijkste een scriptje downloaden van bv microrate: http://www.phptoys.com/product/micro-rate.html Download http://www.phptoys.com/download.php?list.25 Dat script kan precies wat je wilt.

Wat je eventueel wel zou kunnen doen is het plaatsen van "Vind ik leuk" buttons van Facebook. De code haal je hier op (ik hoop dan wel voor je dat je HTML kunt gebruiken op je webs.com pagina): http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ Tegenwoordig zie je ook steeds meer +1 buttons van Google: http://www.google.com/+1/button/ En zelfs Twitter heeft buttons voor je website: http://twitter.com/about/resources/tweetbutton Het is dan niet zo dat je automatisch een overzicht kan maken met filmpjes waarop het meest gestemd is, maar je hebt dan in ieder geval wel een aantal tellertjes onder je filmpjes staan. En gelijk wat reclame via Facebook, Twitter en Google+.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100