Bestaat er een programma waar ik foto's naast elkaar kan zetten, zoals een soort collage?

Ik heb foto's die ooit gemaakt zijn door een fotograaf. Dus zijn deze foto's heel erg groot. Nu wil ik ongeveer 40 van die foto's naast elkaar zetten (net een collage). Ik probeerde dit met Paint. Dit is aardig gelukt alleen kon ik niet meer verder dan 6 foto's omdat de foto's dus erg groot zijn. En Paint doet dan heeeel erg traag.

Kent iemand een programma waarbij ik dit kan doen? Alleen moeten de foto's wel met dezelfde grootte blijven en niet ineens van slecht kwaliteit en klein zijn omdat ik later een heel groot poster van wil maken.

Bedankt! =)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier is een soortgelijke vraag gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/programma-snel-leuke-collage.72770 Het antwoord van SOM: Picassa dus, zou ik ook gegeven hebben. Maar zelf zet ik mijn foto's altijd op Photobucket, die heeft ook een collagemogelijkheid. En er zijn programma's gratis te downloaden. http://collage-maker.dutch.toggle.com/ http://www.pepermunt.net/foto/waar-kan-ik-online-fotos-bewerken-2.html Toegevoegd na 1 minuut: http://hobby.blogo.nl/2011/02/06/online-fotocollage-maken-met-unieke-ontwerpen/ Deze heb ik een poosje gehad, werkte wel leuk: http://www.internetbegeleiding.nl/index.php/2009/09/shape-collage-gratis-een-unieke-foto-collage-maken/

Je moet eerst de afmeting van de poster bepalen en dan kun je globaal uitrekenen wat de afmetingen van de indviduele foto's moeten zijn en wat voor indeling je wilt. De afdrukkwaliteit wordt bepaald door het aantal dpi, dat is niet hetzelfde als de resolutie op het beeldscherm. (300 dpi is minimale goede en gebruikelijke afdrukkwaliteit). Een opmaakprogramma (bijv. Indesign) zal de "scaling" automatisch goed voor je regelen. Desnoods gebruik je WORD of Publisher (Paint is een simpel bewerkings-programma voor 1 afbeelding cq tekening, dat is niet geschikt).

Tja de enige die ik ken is Comic Life voor de Apple, maar die is niet echt geweldig ofzo. Maar wel eruuug simpel x]

Picnik.com

FotoInsight Designer is gratis, maar je hebt om af te drukken met hen.

Bronnen:
http://fotoinsight.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100