Status box op je website?

Heeft er iemand een code html css of javascript om een chatbox te maken waar je in kan vertellen wat je doet. Bij twitter: Wat hout je bezig. Bij facebook: Wat ben je aan het doen. Ik heb er ook een afbeelding van ik zou er graag een op mijn home pagina hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

zo'n box wordt ook wel een shoutbox genoemd (daar kunnen bezoekers ook hun ei in kwijt). Als je daarop googlet vindt je genoeg voorbeelden.

Het overbekende gastenboek zou je zo kunnen configureren dat het zich net zo gedraagt als een twitter box. Maar daarvoor heb je wel meer nodig dan HTML, CSS en JavaScript. Namelijk ook nog een dataBase (meest gebruikte op wwweb = mySQL) en een taal die zowel met de dataBase als met de webpagina kan communiceren. Zoals PHP. Toegevoegd na 4 minuten: Zoek ik op shoutbox, wat AdrieK vrijwel tegelijk met ondergetekende noemt, dan is de 1e hit er een waar letterlijk staat " een shoutbox is eigenlijk een (mini) gastenboek". Komisch. Goed, maar de code ervan .. Zoals gezegd heb je er PHP en mySQL bij nodig. Dat gaat niet in pure HTML, CSS en JavaScript werken. Toegevoegd na 1 week: Andere optie is dat je een online shoutbox gebruikt op je eigen website. Waarschijnlijk worden je acties dan wel voor marketingdoeleinden ge-indexeerd. Hier een link naar een gratis dienstverlener voor shoutboxes: http://www.myshoutbox.com/ Toegevoegd na 1 week: En nog een paar, dan heb je keus.

Bronnen:
http://shoutboxpro.com/
http://www.freeshoutbox.net/
http://www.myshoutbox.com/
http://www.shoutmix.com/main/
http://www.webhelpje.nl/index.php?d=6

Als je realtime updates wilt heb je ook Ajax nodig, de rest is allemaal al in de vorige antwoorden genoemd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100