Zou je je keuze voor 'beste antwoord' willen toelichten? Of willen zien waarom je het beste antwoord hebt gegeven?

Het lijkt mij aardig om toe te kunnen lichten een bepaald antwoord kies als beste. Andersom lijkt het me leuk om te zien waarom men mijn antwoord het beste vond.

Wie vindt dat ook, of juist niet (dat mag hoor)?

Alle reacties lezende, ben ik het ermee eens dat het plaatsen van een reactie bij het beste antwoord of bewerken van de vraag, voldoende is.

bedankt allemaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind die optie persoonlijk niet een handige toepassing. Het is wel een leuk idee opzich maar sommige mensen hebben helemaal geen zin om aan te geven waarom dit het beste antwoord is. Bovendien vraag ik mij af hoe je dat wilt laten zien. Je kan in feite al aangeven waarom jij iets het beste antwoord vind. Dit kan je doen door een reactie te geven voordat je de vraag sluit. Om hier een aparte functie voor te maken vind ik overbodig en niet handig.

Ja, dat wil ik steeds doen. Twee keer heb ik het goede antwoord op die manier toegevoegd dat ik uit andere bron had gekregen. Toegevoegd op 12-06-2009 12:53:49 In die situatie dat er een antwoord uit andere bron is gekregen waarvan je zeker weet dat het goed is, dan zou het handig zijn. Toegevoegd op 12-06-2009 13:00:17 Het is wel mogelijk als je voor het sluiten een herkenbaar stukje tekst toevoegt. Herkenbaar door een koptekst. Je kunt ook een privé-bericht aan diegene sturen of een reactie bij het antwoord plaatsen. Dat laatste doen al enkele deelnemers bij GV.

Als reactie op je eigen vraag kun je eventueel een toelichting toevoegen, waarom je juist dat antwoord gekozen hebt. Het is iedereen vrij om dat te doen, maar de mogelijkheid bestaat dus al.

Ik ben het helemaal met Anne eens. De optie bestaat al in de vorm van een reactie. Deze optie wordt overigens niet heel veel gebruikt, hetgeen aangeeft dat er niet zoveel behoefte aan is.

Dat doe ik al regelmatig bij 'reacties' op 't betreffende antwoord.

Het kan inderdaad al. Ik voeg vaak een stukje aan mijn vraag toe vóórdat ik hem sluit. En een reactie kun je ook gven op het antwoord dat je het beste vindt. Je moet er alleen even bij nadenken dat je éérst je toelichting moet plaatsen, en dán pas de vraag sluiten.

Dat zou ik heel heel heel erg graag willen, sterker nog , zeker bij vragen waar geen goed/fout antwoord is, heb je ook gewoon soms even de behoefte dat toe te lichten of uit te leggen, ALS je er een gekozen hebt. Of juist melden waarom je geen best antwoord koos. Ik 'smokkel' nu af en toe door de vraag nog een keer te bewerken en die info aan de vraag toe te voegen. En natuurlijk zou ik ook graag weten waarom mijn antwoord of juist dat van een ander als beste is gekozen. Zeker voor toekomstige referentie.

Nee dan zijn er nog meer regels, en een probleem, als iemand dat dan niet wil doen, wat dan? Nee hoor niet goed...

Ik ben het met je eens. Het kan door een reactie, maar ik zou dan altijd zo snugger zijn om de vraag eerst te sluiten en een beste antwoord te kiezen en daarna te bedenken dat ik eigenlijk nog wilde zeggen waarom. Als er een optie zit waarbij je dat kan zeggen die opkomt wanneer je de vraag wilt sluiten dan kan je dat niet vergeten.

Ja, dat zou ik (9 van de 10 keer) wel willen. Maar vaak blijkt het al uit het antworod, omdat het ronduit het meestomvattend is.

Je kan het niet alleen met een reactie op dat, als beste gekozen, antwoord, maar ook door een extra aanvulling bij je vraag te geven door "Bewerken" te kiezen. Dat heb ik ook wel eens gedaan. De mogelijkheid bestaat dus al. Zoals je kan zien bij mijn vragen, bedank ik, vóór ik mijn vragen sluit, de antwoordgevers voor de gegeven antwoorden. Soms heb ik hierbij vermeld, waarom ik een antwoord als beste verkoos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100