Kan ik in een html document ook verwijzen naar documenten op ons netwerk?

Normaal gebruik je binnen een webdocument de tags < a href = " http://www.goeievraag.nl>linkje< /a > om naar een ander webdocument te linken.

Is het ook mogelijk om een webdocument (html) met links naar documenten die op het systeemnetwerk staan (dus niet op intranet, maar gewoon op gedeelde netwerklocaties).

Hoe? Kan ik dan gewoon linken, bv, naar H://shared/documenten/openbare documenten/interessantbriefje.doc

?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang je via een router met het internet verbonden bent, kan dit niet zonder op de router poorten vrij te geven voor de netwerkshare. De netwerkshare zelf moet dan ook voor iedereen leesbaar zijn (rechtenstructuur). Als het document alleen binnen het bedrijf gebruikt wordt, kun je wel gewoon naar netwerk shares linken. Meestal gebruik je daarvoor UNC-paden (\\servername\sharename\folder\file) ipv drive letters (H:\).

Je kunt naar een bestand verwijzen door in de link aan te geven dat het om een bestand gaat. Je maakt dan gebruik van: Bestand Twee dingen om op te letten: - De drie slashes ipv twee in een html-link - De bestandslocatie is t.o.v. de PC van de bezoeker. Wanneer je dus verwijst naar een netwerkdrive (H: o.i.d.), moet de gebruiker deze mapping wel hebben. Veiliger is dan om een UNC-pad te gebruiken (\\servernaam\share\pad\bestand) De gebruiker moet daar wel toegang toe hebben.

Zorg wel dat je spaties in je documentnamen door underscores vervangt, of anders moet je ze in je url door %20 vervangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100