hoe kan het dat downloadsnelheid altijd veel hoger licht dan uploadsnelheid?

ik heb op een speedtest server een Download van 22.37 MB p/s en upload van 3.87 MB p/s en een ping tijd van 11ms

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat lijkt niet alleen zo maar het is ook nog zo. Kijk maar eens bij de specificatie van je provider, daar worden altijd twee waarden opgegeven. Toegevoegd na 1 uur: ADSL werkt door de ‘gewone’telefoonlijn. Die we ook al jaren gebruiken om te bellen en internetten via een analoge modem. Eerst dachten mensen dat het niet mogelijk zou zijn om via dezelfde lijn een snellere verbinding dan ISDN tot stand te brengen dus daarom gingen we zoeken naar een andere manier om een snellere verbinding tot stand te brengen. Hier kwam kabel en schotel Internet uit. Toch vond men een manier om via de oude telefoonlijn een snellere verbinding tot stand te brengen. Voor een standaard analoge of ISDN verbinding worden frequenties van 0 t/m 4KHz gebruikt. Voor ADSL worden pas frequenties gebruikt vanaf 30KHz. Dit zorgt er voor dat deze twee communicatievormen Bellen en Internetten via ADSL geen last van elkaar hebben. ADSL is een asymmetrische vorm van DSL. Dat de upstream bij een asymmetrische verbinding trager is dan de downstream heeft te maken met het verschil in frequentie. Hoe hoger de frequentie hoe sneller de verbinding zal worden. Bij ADSL is het zo dat van 30 KHz tot 138KHz wordt gebruikt voor de upstream. En voor de downstream wordt een frequentie van 138KHz tot 1 MHz gebruikt. De snelheid die je met de downstream van ADSL maximaal kan krijgen is 8 Megabit per seconden (Mb/s). Bij de upstream is dit maar 1Mb/s. De downstream van een ADSL verbinding is daardoor ongeveer 8x zo snel als de upstream.

Dat is niet altijd zo. Maar wel bij particulieren en met name bij ADSL. De 'A' bij ADSL staat voor 'Asymmetrisch'. De upload is daar altijd lager dan de download, en daar is niets aan te doen. Maar jij hebt geen ADSL, want daar is de maximale upload max. 1 Mb/s.

Dat komt omdat de meeste internetgebruikers meer downloaden dan dat ze uploaden. Internetproviders hebben een bepaalde capaciteit beschikbaar, en als ze de download en upload snelheid gelijk zouden maken, zou veel van die capaciteit niet benut worden.

De gemiddelde gebruiker heeft meer download snelheid nodig dan upload snelheid. tenzei je een server hebt. dan kun moet je meer upload speed hebben dan download zodat je de gebruikers die op jou server komen kunt voeden met de informatie die zij willen hebben. voorbeeld, een website heeft zijn eigen server. deze server heeft meer upload dan download. omdat de server helemaal niks wilt weten maar alleen informatie moet afgeven. dan zal je vraag zeker wel zijn waarom we dan eigenlijk upload speed hebben.. dat is omdat we zelf ook een signaal moeten afgeven aan die server zodat de server bijvoorbeeld weet dat wij er zijn en omdat we bijvoorbeeld wel eens een foto op het internet willen zetten.. maar uiteindelijk kun je zelf bij je provider aanvragen voor meer upload speed.. de vraag is alleen, is dat het wel waard? aangezien je zelf er niks mee kan winnen behalve in uitgezonderde omstandigheden. Gr. Kay

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100