Waarom verschillende testresultaten bij internetsnelheidstest?

Hoe kan het wezen dat je bij 3 gelijktijdige internetsnelheidstesten van verschillende sites hele verschillende resultaten krijgt?
Google 43.1 mbps
Speedtest.net 11.92 mbps
Speedtest.nl 203.7 mbps

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ga ervan uit dat je de tests niet echt gelijktijdig hebt uitgevoerd. Anders zitten ze elkaar in de weg. Daarnaast ga ik ervan uit dat je een vaste verbinding en geen wifi gebruikt hebt. Het kan zijn dat de internetaanbieder de prestaties beperkt, afhankelijk van hoe de test werkt. Of de browser, voorzien van allerlei extensies, kan een bepaalde test beïnvloeden. Of een bepaalde test kan net last van een storing hebben. Daarnaast kan malware zorgen voor verschillende resultaten. Google en Speedtest.nl zijn overigens niet de beste testsites. . Als mijn veronderstellingen in de eerste alinea niet kloppen, zijn dat natuurlijk de voor de hand liggende oorzaken.

Toegevoegd op 30 juni 2019 10:38: tekst
Bronnen:
https://lifehacker.com/why-do-internet-spe...
https://www.digitaltrends.com/computing/be...

-Omdat je tegelijk test wordt je ~250 Mbps abonnement gesplitst. -Je test op verschillende apparaten (desktop met ethernetkabel, laptop met Wifi-N, appararaat met WiFi-G of ver weg van router) Mijn resultaten (Ziggo 250Mbps) Google 247/24 Google 249/25 (tweede test) Speedtest.net 256/25 http://www.speedtest.nl 256/26 Dat doe ik vlak achter elkaar niet tegelijk op hetzelfde apparaat, een met ethernetkabel aangesloten desktop. === Wat overigens nog een invloed kan hebben is met welke server je test verbinding maakt. Bij speedtest.net kan je dat handmatig veranderen. Sommige testservers zijn gelimiteerd op een lagere snelheid dan jouw downloadsnelheid. Zo haal ik op bepaalde servers maar ~200mbps, maar dat ligt dus aan hun uploadsnelheid, niet aan mijn downloadsnelheid. Wat je ook nog kan testen is snelheidstest van je provider, dan heb je de minste kans op server. Voor Ziggo https://www.ziggo.nl/speedtest (257/25) met extreem lage ping 9ms

Toegevoegd op 30 juni 2019 09:46: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100