Hoe maak je een soort HTML-site op je eigen thuis-netwerk?

Op je thuisnetwerk werk je met IP-adressen, welke vaak gekoppeld zijn aan een bepaald apparaat in je netwerk. In dit geval is 10.15.3.1 de router, en 10.15.3.105 de computer.
Nu is mijn vraag, is het mogelijk om een HTML-gebaseerde site te laten draaien op je eigen netwerk, al dan niet met behulp van de computer? Bijvoorbeeld: surf je op het WiFi-netwerk naar 10.15.3.110 dan kom je op een pagina met 5 links naar externe sites. Hier komt dus niets van Firewall en poort-doorsturen bij kijken, maar weet iemand hoe je dit kan maken? De uitleg mag geavanceerd zijn, ik studeer voltijds ICT.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Punt 1, je moet een server programma hebben draaien op (één (of meerdere) van) je computers. Die server ontvangt een aanvraag voor een HTML pagina van een eigen of vreemde computer. Punt 2. Op te vragen HTML pagina's zet je standaard in de directory C:\Inetpub\wwwroot. Maar het mag ook een andere directory zijn. Uiteraard laat je dat weten aan het serverprogramma. Punt 3. Normaliter benader je de server vanuit je externe IP adres. Voor intern gebruik kun je ook de interne adressen gebruiken. In je router kun je die adressen vinden. Punt 4. Als je meerdere computers op de router hebt aangesloten kun je onderscheid maken via het poortnummer. Standaard komen aanvragen binnen op poort 80. Dan hoef je dat dus niet door te geven. Een browser voegt dat zelf toe. In mijn geval is de computer die meestal een server draait ge"portforwarded" neer poort 81. Mijn IP adres is 83.80.243.192, en deze computer luistert naar boodschappen voor poort 81. In een browser vraagje dan naar het adres: 83.80.243.192:80/default.htm De poort geef je dus aan met dubbelepunt81 (voor de duidelijkheid. Tot zo ver even. Mijn server draait, dus probeer bovenstaand adres. Verdere vragen wacht ik af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100