Hoe weten belanghebben zoals BREIN en Dutch filmworks, nou eigenlijk dat en belangrijker nog wat je download en of streamt?

Hoe weten belanghebben zoals BREIN en Dutch filmworks, nou eigenlijk dat je download en of streamt?Het lijkt me namelijk miet dat ze internet verkeer mogen monitoren zonder aanleiding en ook niet dat ze zonder reden 10.000 ip aderessen mogen opvragen bij de Internet service provider. Ben erg benieuwd naar het proces en wertkwijze versimpeld/ Jip en Janneke taal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk kijken zulke bedrijven niet verder dan torrents. Dat is namelijk een koud kunstje. Als je een bestand download via een torrent worden namelijk alle peers (de mensen die het bestand delen) via IP-adressen weergegeven. Zelfs met een landvlaggetje erbij. Nederlandse down/uploaders kunnen er dus (als ze geen VPN gebruiken) zo tussen uitgepikt worden. Dan hebben ze enkel nog een IP-adres en nog geen NAW-gegevens van de up/downloader (bij torrents is dat hetzelfde door de werking van torrents). Ze moeten dan de provider (Ziggo, KPN etc.) overtuigen (vaak via een rechter/rechterlijk bevel) dat deze gegevens overgedragen moeten worden. Eenmaal die gegevens in handen zal men via een advocaat een schikkingsvoorstel sturen. Als daaraan geen gehoor gegeven wordt zal men een rechtszaal overwegen. Streamen(PCT even niet meegerekend dat is ook gewoon torrents) of downloaden via nieuwsgroepen is veel lastiger te traceren. En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Toegevoegd na 2 minuten: Blijkbaar is men ook via Nieuwsgroepenproviders NAW-gegevens aan het afdwingen: https://stichtingbrein.nl/nieuws.php?id=459 Toegevoegd na 5 minuten: Het afdwingen van de gegevens via een rechter lukt niet altijd: https://www.rtlnieuws.nl/economie/home/brein-verliest-rechtszaak-van-ziggo-om-naw-gegevens-klant

Bronnen:
http://www.computeridee.nl/nieuws/alweer-b...
https://tweakers.net/nieuws/109293/brein-b...
https://tweakers.net/nieuws/120081/ziggo-z...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100