op bepaalde tijdstippen krijg ik de melding "uw verbinding is niet privé": hoe weet ik wat er aan de hand is?

Geregeld, vooral 's avonds, krijg ik de melding van Internet Security dat mijn verbinding niet privé is. Gisteren was ik naar youtube aan kijken (ik had deze melding niet gekregen toen), plots stopte het beeld, ik hoorde door mijn microfoon gerommel (?) alsof iemand iets klaar zetten, en heb toen ijn youtube moeten afsluiten.
als ik terug op youtube ging, duurde het ontzettend lang voordat er reactie kwam, en kreeg ik dan de melding dat mijn verbinding niet privé was. Omdat ik toch maar een operette wilde bekijken, ben ik toch doorgegaan.
Maar misschien deed ik daar niet goed aan?
Als ik in Firefox werk, krijg ik die melding niet. Maar net zoals andere websites gaat Firefox in de periode waarin ik de melding krijg, ontzettend traag open. Waardoor ik vermoed dat daar toch ook iets loos is.
Ik kan echter nergens iets open klikken om te zien wat er aan de hand is... Wat gedaan? Hoe verneem ik meer over het probleem?
Ik heb Comodo free firewall, Malwarebytes en Avast Anti Virus

Weet jij het antwoord?

/2500

Avast vervangt het SSL-certificaat dat op websites gebruikt wordt door een eigen certificaat. Het kan zijn dat Avast hier (weer) de mist in gaat en een onterechte melding geeft. Opnieuw installeren van Avast blijkt te helpen.

Bronnen:
https://nl.hardware.info/forum/threads/ver...
https://productforums.google.com/forum/#!t...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100