Hoe kan ik dezelfde internet snelheid behouden op de bovenetage wanneer ik een extender (van TP-Link) gebruik?

Ik heb een glasvezel abonnement van 50 Mbps Upload en Downloadsnelheid. De router zit op de eerste verdieping en middels een wifi-extender van TP-Link (type AV500) wordt mijn wifi-netwerk op de tweede verdieping gekopieerd omdat de router alleen hier geen verbinding meer levert. Echter behaal ik met de Speedtest in de woonkamer een download/upload snelheid van rond de 40, terwijl ik op de tweede etage een snelheid krijg rond 2-7 Mbps. Welke mogelijkheden zijn er die me garanderen dat ik door het hele huis de juiste snelheid kan krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door het beton wordt het signaal verzwakt. Je kan een ethernetkabel trekken van de eerste naar de tweede verdieping of via het stopcontact draadloos internet naar de tweede verdieping brengen

Bronnen:
http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/h...

Het probleem zit het hem in de Wifi-repeater. Die dingen zouden verboden moeten worden omdat ze zaken beloven die ze niet waar kunnen maken. Elk pakketje dat hij ontvangt moet worden gedecodeerd en worden gecodeerd. Het processortje kan dat niet snel, en zo eindig je met een trage verbinding. Gebruik een draad of een home-plug.

Neem een setje PLA's (als je geen ethernet wilt trekken) en zet die repeater bij het grofvuil, of vind iemand die de repeater wil omruilen voor een accesspoint. Zet een PLA bij je router waar het internet je huis binnenkomt, verbind deze met een ethernet kabel, en plaats de andere PLA op de eerste verdieping waar je accesspoint moet komen, en verbind deze met elkaar. Configureer je accesspoint en je bent klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100