Als je een film download, welk bestandsformaat is het meest geschikt voor wegbranden op schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iso bestanden zijn in feite images van de originele DVD, die zo weer te branden zijn en dezelfde kwaliteit hebben. Dit zijn zeer geschikte formaten om te downloaden. Soms zijn ook de geripte (vob enzo) bestanden in een rar bestand ingepakt. Dan gaat het ook om DVD kwaliteit. Kun je ook gewoon uitpakken en met, b.v., Nero branden. Toegevoegd na 50 minuten: Kanttekening bij de iso's: Je kunt van elke DVD een iso maken, dus ook van een DVD met of van een avi. Gebruikelijk is, dat een Film die als ISO ter download wordt aangeboden, een rip is van de originele DVD, met een minimum aan kwaliteitsverlies. (met dank aan Antwoordman) Toegevoegd na 51 minuten: Avi bestanden zijn (meestal) dermate gecomprimeerd dat er sprake is van een significant kwaliteitsverlies.

Gewoon .avi werkt prima.

.iso geeft je de grootse kans dat je gewone dvdspeler hem ook pakt. daarmee kopieer je de eigenlijke film met menu ed. daar zijn meerdere bestandtype voor geloof ik maar .iso weet ik zeker.

Ligt er aan welk bestand je kan afspelen op je dvd player. Als je AVI kan afspelen is dat het beste en het snelst om te branden,anders moet je het AVI bestand met een converteer prg omzetten.

De film die je download is in een bepaald formaat (avi, iso, divx). Het brandprogramma zet het bestand(en) om in een voor een dvd speler leesbaar formaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100