hoe kan dat ik volgesn een internet check 5 mb/s heb maar op zen snelst download met 500kb?

hoe kan dat ik volgesn een internet check 5 mb/s heb maar op zen snelst download met 500kb? en dat is in de middag in de avond gaat dit naar 100 kb ho

Weet jij het antwoord?

/2500

De manier waarop dit downloaden gaat is wel van belang voor het beantwoorden van de vraag. Als het gaat om bijvoorbeeld het downloaden van torrents dan kan dat komen door instellingen van het programma zelf of door de verhouding van aanbieders en afnemers. Zijn er veel mensen die op dat moment hetzelfde bestand downloaden dan kan de snelheid hierdoor achteruit gaan.

Wanneer je een 5Mbps verbinding hebt, is dit 5Mbit/seconde, oftewel (delen door 8) ca 625 kbyte/seconde. Wanneer je dan op 500 kbyte/seconde zit je op 80% van je theorestische snelheid. Is niet wat het zou moeten zijn, maar op zich wel redelijk (zeker voor ADSL). De vraag is ook wat voor verbinding je hebt. Met ADSL zou je een teogewezen bandbreedte moeten hebben, ofwel, je deelt het met niemand. Het inzakken zou dan niet aan de verbinding moeten liggen. Met kabel deel je de bandbreedte met de buurt. Als iedereen in de buurt dan gaat downloaden, kan je dat wel degelijk merken en zie je dat de snelheid naar beneden gaat. Met glasvezel (net zoals kabel trouwens) zouden de snelheden al veel hoger moeten liggen (begint uit het hoofd bij zo'n 20 Mbps). Wat ben je aan het downloaden? Bijna elke site heeft een teogestande upload bandbreedte (zij uploaden, jij download). Wanneer heel veel mensen (in de middag en avond) gaat downloaden vanaf die site, zal ieders snelheid naar beneden gaan. Wellicht is 500kbps hun max per user. Met torrents deel je het met andere gebruikers. Misschien dat je bronnen in de middag / avond vanuit een andere regio komen waar de standaard snelheid lager ligt (verschillen tussen Nederland en de USA is erg groot. Dat van ons is veel sneller) Heb je meerdere mensen op je netwerk? Wanneer je meerdere mensen op je netwerk hebt (meerdere mensen thuis / studentenhuis) kan het zijn dat de anderen aan het downloaden gaan. Wederom gedeelde snelheid over de users wat het voor ieder langzamer maakt. Op de site http://www.speedtest.net/ kan je je snelheid meten. Geeft in ieder geval een indicatie van je snelheid die je maximaal kan halen. Wanneer het in de middag langzaam gaat, maar via speedtest zie je dat je snelheid constant is, weet je dat het aan de andere kant ligt. Mocht je ook bij Speedtest over een dag veel fluctuatie zien, moet je contact opnemen met je provider (als je zeker weet dat je geen bandbreedte deelt). Had ik zelf met mijn provider, zou 120mbps moeten hebben, haalde soms maar 30 a 40. Bleek dat het modem niet goed was, werd vervangen, snelheid optimaal.

5 Mbps is slechts 610 kB/s. Houd dan rekening met de overhead en je houdt slechts 500 kB/s over. Zo kan dat. Uiteraard is je verbinding maar zo snel als de bottleneck ervan.

Als je adware op je computer hebt (van die 'handige' toolsbars, vaak gecombineerd met eigen zoekmachines en DNS-servers) heeft dit vaak een negatieve invloed op je verbindingssnelheid. . Uit je vraag blijkt niet precies of je download 500 kbit/s of 500 kByte/s is; dat maakt een factor 8-10 uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100