Is chatroulette gevaarlijk?!

http://www.chatroulette.com

Via een webcam chat je met onbekenden. Na het bezoeken van de site, wordt met één druk op de knop automatisch je webcam gestart. Willekeurig krijg je steeds mensen vanuit de hele wereld voorgeschoteld..

Natuurlijk kunnen de mastruberende mannen je afschrikken, maar zitten er nog meer gevaren aan dit 'onschuldige' tijdverdrijf?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zit wel een gevaar aan: de beelden die jij verstuurd via de webcam, komen aan op de computer van de ander. Dit betekend dat hij het IP adres van jou ook kan achterhalen. Dat hoeft niet veel uit te maken, in de meeste gevallen zal zo iemand dan niet meer weten dan welke provider je gebruikt en uit welke woonplaats je komt. Er zijn echter mogelijkheden waarmee het IP-adres teruggelinkt kan worden naar een (woon)adres. De kans is zeer, zeer klein dat je iemand tegenover je vind die dit wil en kan, maar de kans is er. Ook kun je onbewust dingen over jezelf blootgeven met een camera. Let erop dat je niet bepaalde kenmerkende dingen in beeld hebt staan. Boeken kunnen aangeven wat je studeert of wat voor werk je doet, het zicht naar buiten kan iemand herkennen, misschien heb je iets in beeld met je naam erop of een telefoonnummer of adres. Het is handig om dat soort simpele dingen even te controleren.

Afgeschrikt worden door je masturberende moeder. Als er mensen zijn wie je niet wilt tegenkomen bij het cammen of door wie je niet achter de cam gespot wilt worden, is het écht een roulette. Maar dan een Russische.

Je hebt zelf al het het vermoeden, het gevoel dat er een riskant kantje aan zit, anders zou je de vraag niet stellen, Als je dit webchatten nu zou ""vertalen"" naar de gewone wereld: je praat met Jan en Alleman. Misschien ben je wel, net als ik, iemand die graag babbelt, in de tram, trein, de lift, noem maar op. Maar in die gevallen maak je toch, onbewust, vanuit je eigen referentiekader, een selectie. En als je een grote ervaring hebt met babbelen met vreemden, is die selectie vrijwel altijd goed. Nu maak je niet zelf een selectie, je krijgt van alles voorgeschoteld, en die mensen zien jou ook. Misschien zou je daar in de gewone werkelijkheid niet voor kiezen. Ergo (dus). Ik zou altijd kiezen bij chatten op internet, voor een kiesfilter ertussen. Eerst maar even met woorden, en dan, als je nieuwsgierig bent geworden, even kijken. Je wilt toch niet geconfronteerd worden met personen die je eigenlijk nooit zou willen ontmoeten?

Er zit een redelijke beveiliging ingebouwd: als je geen mooie jongen of meisje bent, dan blijft niemand meer dan 10 seconde met jou verbonden. Oud noch jong, masturberend of niet. Voor jong, knap en dom is er wel het risico van de de vos Reinaarde: je bent zo mooi, doe je broekje even uit Deze site heeft geen lang leven, want voor niemand is er wat wils. En zolang je zelf maar niet bloot achter de cam gaat zitten, kan je verder weinig gebeuren, zelfs niet als met je buurmens zou worden doorverbonden. Saaie site.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100