Welke channel width is het beste voor je wifi?

Ik kan dus kiezen tussen: 20 MHz en 40 MHz.
Als ik 40 MHz kies kan ik ook weer kiezen bij Wide Channel tussen 5 en 13.

Sinds korte tijd valt mijn internet er elke keer uit. Alleen op het browser. Dus als ik bijvoorbeeld een pagina wil openen doet ie het niet. Maar me wereldbolletje staat er nog wel.

Dus heb ik upc gebeld en die vertelde mij dat ik dus moest kijken naar het kanaal waarop ik zit met internet en moet kijken welke het beste is.
Nu heb ik ze echt allemaal wel gehad maar niets helpt.
Dus ging ik verder kijken dan die 1 tot 13 nummers en vroeg ik me af wat gaat nog meer kunnen helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een beetje vreemd dat je icoontje aangeeft dat je lokaal en internet verbinding hebt, maar je browser geen pagina kan bezoeken. Test eens een tijdje uit of je internet ook wegvalt als je bedraad aansluit op je modem/router. Als het toch aan je draadloze verbinding ligt, probeer dan met het programma inSSIDer het sterkste kanaal te vinden en de beste keuze te maken uit kanaal 1, 6 of 11 op de 2.4 GHz. Die kanalen hebben onderling vrijwel geen overlap. Als al die kanalen in jouw omgeving overbezet zijn is het een optie om te kiezen voor de 5 GHz band. Ook daar kun je met inSSIDer het sterkste kanaal vinden. Kijk ook naar de plaats waar je router zich bevind en eventuele stroingsbronnen in de omgeving. Soms is de kwaliteit van de router van je provider niet zo goed. Je kunt dan overwegen om een betere router aan te sluiten op het modem van je provider.

Bronnen:
http://www.metageek.net/products/inssider/
http://www.testgoed.nl/routers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100