Hoe zorg ik voor een internetverbinding op ongeveer 100 meter vanaf de router?

Ik ga een huis bewonen op het erf van mijn ouders, maar hier is geen internetaansluiting. Een kabel vanaf voor leggen is geen optie.
Er zouden mogelijkheden moeten zijn, zoals een kastje wat bij de router van mijn ouders komt, en dan een kastje wat ik bij mij in het stopcontact kan doen?
Ik vermoed dat de afstand ongeveer 100 meter is. Wat kan ik het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een homeplug. kastje vlak bij modem/router en kastje bij jou, kan als wifi en/of wlan. bijna oversl te koop.

Je kan een apparte wifi versterker kopen (ben de precieze naam even kwijt). Hiermee vergroot je het bereik van je WiFi singnaal. Ik hoor alleen van veel mensen dat het niet echt aan te bevelen is..

Probeer een Wifi-extender ( Precies hetzelfde wat rooiezuurkool zegt) Of trek een kabel naar jouw huis en zet daar een extender neer.

Het probleem hier is dat een afstand van 100 meter moeilijk te overbruggen is met gewone technieken. Ik ken geen WiFi antenne die zo ver uit kan sturen, en je telefoon en tablet kan al helemaal niet zo ver een signaal terug sturen. Met reguliere cat5 LAN kabels is het signaal na 100 meter ook te zwak om te gebruiken, en met homeplug/powerline adapters houdt het na een meterje of 50 ook snel op. Je kunt het beste ethernet kabels neerleggen met onderweg een of twee versterkers om het signaal bruikbaar te houden. Ik heb alleen geen idee waar je dat soort spullen kunt krijgen.

Je kunt speciale Wi-Fi versterker kopen oftewel, een Wi-Fi repeater. Deze kan je gewoon op het internet kopen.

Met een WiFi repeater alleen ben je er niet. De plaatsing is zeker van belang. Door deze buitenshuis te plaatsen (dus door de buitenmuur) heb je al een veel groter bereik. Repeaters met een veel groter bereik zijn overigens ook te koop, deze zijn alleen illegaal (teveel vermogen, uitgedrukt in mW).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100