Internetverbinding valt regelmatig weg als een smartphone op wifi wordt aangesloten. Hoe kan ik dit oplossen?

Telkens als ik (of mijn zus, moeder...) wifi aanzet op mijn mobiel, valt het internet de hele tijd een paar seconden weg (zowel op de mobieltjes als op de laptops). Hoe kan ik dit oplossen?

Kan ik bv op de website van de internetprovider de capaciteit/bereik van de wifi aanpassen zodat alle apparaten fatsoenlijk werken? Of gaat zoiets niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

via een website kan je daar verder niets aan doen het enige wat ik me kan voorstellen is dat als je je mobiel op wifi aansluit dat er dan een ip adres moet worden uitgedeeld. maar ik begrijp even niet waarom dan alles opeens even niet meer werkt tenzij 1 pc of alle pc een vast ip adres zouden hebben i.p.v een dynamisch ip maar zo te horen speelt dat niet hier. tenzij je bv een xbox hebt waar je ook een gameserver op draait o.i.d die mischien door iemand anders is ingesteld ? of als je zeg maar netwerk schijven (NAS) zou hebben ? is dat niet het geval dan kan je het onderstaande proberen Het enige wat denk zelf even kan proberen is je modem een harde reset te geven op de achterkant zit meestal een klein reset gaatje wat je met en naald kan aandrukken of een klein (rood groen zwart) knopje bedenk wel dat alles dan terug gezet word naar fabrieks instelling dus ook eventueel en wifi pasword in bijna alle geval staat het ww voor je wifi wel op de achterkant van het modem als het in het verleden ooit veranderd is dan zul je dus dat paswoord in alle pc moeten veranderen als je al gewoon het ww gebruikt dat al op de achterkant staat zoals het is dan zou het geen probleem moeten zijn het te proberen als dat het niet oplost dan moet hier moet echt iemand even ter plekke kijken wat er loos is.

Je basisstation kan slechts een beperkt aantal apparaten draadloos verbinden. Waarschijnlijk zijn dat veel meer dan je thuis hebt, dus zit het probleem 'm elders. Zoals in het bereik, als de verbinding al slecht is (vanwege een te grote afstand), laat ons zeggen 10% en jij hebt 'slechts' 5% nodig dan schiet er voor de andere apparaten toch slechts 50% over, ook al hebben zij een betere verbinding, want voor het basisstation maakt dat niets uit. Heeft jou apparaat bij het verbinden nou meer nodig dan kan de router zich gedurende enkele seconden niet meer 'concentreren' op de andere apparaten. Het probleem zou 'm dus in het bereik kunnen zitten, oftewel: je zit te ver weg met deze apparaten. Dus hoe groter de afstand tot het basisstation, met hoe minder apparaten tegelijk het netwerk goed zal kunnen werken. Een andere optie is dat het netwerk te lijden heeft onder de naburige draadloze netwerken. Dat zou je kunnen oplossen door een ander kanaal te kiezen voor het netwerk, zo ver mogelijk weg van de kanalen van de andere naburige netwerken. Een tool als inSSIDer kan je meer info over de naburige (storende) netwerken verschaffen. Nog een andere optie is dat de laptops met 802.11n werken. Als jou gsm dat niet ondersteund en met 802.11g het netwerk op wil dan schakelt het gehele netwerk terug naar 802.11g (beiden tezamen gaat namelijk niet). Mogelijk heeft de onderbreking te maken met dit omschakelen of met het feit dat het hele netwerk gelijksoortige problemen als hierboven ondervindt omdat het plots op een lagere snelheid werkt. Aanpassingen, zoals de kanaalnummers en modi kan je maken in je router door in je browser het intern ip-adres in de adresbalk in te geven, dan kom je op de configuratiepagina van je router. Dat intern ipadres kan je eenvoudig achterhalen door 'ipconfig /all' in de commandprompt of 'route -n' in het terminalvenster (afhankelijk van het besturingssysteem) in te geven en dan eens te kijken wat er staat bij gateway. Zit je router geïntegreerd in je modem werkt dit afhankelijk van je provider mogelijk niet, dan moet je inderdaad even op diens website een kijkje nemen om in te loggen en via die weg de nodige instellingen aan te passen. Als dit allen niet werkt, denk ik dat een firmwareupdate van je router aan de orde is. Let wel, in bovenstaande ga ik er van uit dat alle gebruikelijke netwerkfuncties inderdaad door de router of modem worden verzorgd. Heb je nog een extra (home)server in je netwerk moet je ook daar zaken controleren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100