Kan Google Chrome zelf nieuwe websites indexeren?

Er zijn geruchten dat de nieuwe Google Chrome uitzichzelf nieuwe websites kan indexeren, zonder er zelf moeite voor te hoeven doen.

Dat zou kunnen als je met Google Chrome allerlei websites bezoekt.

Google gebruikt gegevens van Chrome-gebruikers om nieuwe websites te vinden.

Klopt dit? Kan Google Chrome websites indexeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt me niet. Chrome maakt een index van de pagina's die je bezoekt, zodat je de pagina's later makkelijk terug kunt vinden door wat keywords te typen. Het schijnt dat deze indexing ietwat te goed werkt door ook alle https verbindingen mee te nemen, waardoor ook bijv. bankzaken geïndexeerd worden (het kan zijn dat dit al verholpen is, ik ben geen Chrome gebruiker). Dit soort indexering heeft echter niets met Google te maken. De indexering wordt bijvoorbeeld niet doorgestuurd naar Google. Dat Chrome als crawler werkt lijkt me ook niet het geval. Als een site password-protected is, kan Google er niet bij. Dat zou dus betekenen dat Chrome ook echt de indexing voor Google zou moeten doen. Het lijkt me niet dat ze zich hieraan wagen. Persoonlijke informatie kan dan opeens heel makkelijk geïndexeerd worden, terwijl deze informatie anders door middel van wachtwoorden is afgeschermd.

Technisch zou het kunnen... Maar.... er zijn ook mensen die er baat bij hebben dit soort fabeltjes in de wereld te sturen, wetende dat het moeilijk te ontzenuwen is, en het 'slechte' nieuws als een lopend vuurtje rondgaat. Ik zou zeggen: so what, uiteindelijk komt die site toch wel op Google, en als je er niet op wilt verschijnen kun je dat in de robot-file aangeven, die leest Google netjes uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100