Is 200 Mb/S internet mogelijk zonder glasvezel?

Op de website van UPC staat dat ze 200 Mb/s internet leveren (http://www.upc.nl/internet/internet-200-mbps/) en dat zou ook mogelijk zijn op mijn adres (waar ik geen glasvezel heb). Is dit leverbaar. Zal ik die 200 mb daadwerkelijk halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Internet over kabel(coax) is mogelijk tot z'n 400Mbps. Daar boven zal je echt glasvezel nodig hebben. Toegevoegd na 6 minuten: Groot voordeel van glasvezel is overigens dat up&download snelheden gelijk (kunnen) liggen. Interessant voor als je thuis een (web)server hebt staan. Snelheden voor glasvezel liggen ver boven de 1000Gbps.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabelinternet...

Of je die snelheid gaat halen is sterk afhankelijk waar je woont, UPC en vele andere kabel providers zijn overboekt, d.w.z zij kopen bandbreedte in, maar laten meer mensen gebruik van maken dan wat zij hebben ingekocht. UPC heeft bijvoorbeeld een peering met een partij/bedrijf voor 1Gb/s, in theorie zou je daar 5 mensen met 200Mbit op kunnen zetten, maar UPC gaat er vanuit dan niet iedereen gelijktijdig op internet zit, dus verbinden ze 7/8 mensen op die 1Gb/s trunk. Als nu toch al die 7 of 8 mensen besluiten de nieuwste film via torrent o.i.d binnen te trekken dan halen geen van allen die 200Mbit meer, dat is de 'contingency rate' en UPC is daar berucht om....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100