Wat is de grootste site ter wereld?

de meest uitgebreide

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Erg moeilijke vraag, maar wel leuk. Want waar houdt een website op? Hoort bijvoorbeeld maps.google.com ook bij google.com? Hoort google.nl ook bij google.com? Eveneens is je vraag erg moeilijk te onderzoeken, want een groot deel van het internet wordt niet geindexeerd door zoekmachines ('the hidden web'). Niettemin, met de "site:"-operator kun je via een zoekmachine een redelijke indicatie krijgen van de grootte van een website. Van de volgende websites staat het genoemde aantal pagina's geindexeerd bij google: Amazon.com: 93.500.000 Ebay.com: 153.000.000 Google.com: 54.800.000 Microsoft.com: 20.500.000 Yahoo.com: 465.000.000 Wikipedia.org: 14.000.000 Binnen dit lijstje is yahoo.com de grootste. Wellicht is er nog een grotere?

Tegenvraag: wat bedoel je met groot? Meest uitgebreid of bekendste?

google?

Ik gok op Google of microsoft

Google is een redelijk eenvoudige en beperkte site. De pagina's die Google vindt komen van buiten de site van Google. Ik denk dat eBay een goede kans maakt. Ook de intranet-sites van multinationals kunnen uitgebreider zijn dan meniggeen kan indenken. Wel leuke vraag!

Hier zijn ze uit gebreid:

Bronnen:
http://www.breien.nl

Ik schat op Wikipedia. Deze site bevat op dit moment zoveel artikelen dat als alleen de Engelse wordt vertaald in een encyclopedie dan heb je een een encyclopedie met 922 boeken. En dan zijn er nog in vele andere talen Wikipedia.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Siz...

google of wikipedia

En binnenkort komt daar goeievraag.nl bij...

Ik denk wikipedia, google heeft veel data maar bevat zelf veel minder subpagina's dan wikipedia. Je kunt ook het internet archive zien als de grootste. Die maken een archief van een groot deel van alle websites

Ik vermoed dat het http://www.archive.org/index.php is met zijn 'Wayback machine'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100