Kan je opgepakt worden door dingen te downloaden van thepirate bay als je provider ze blokkeert?

Want via via kom ik er makkelijk in en ik denk dat zoveel mensen dit doen, Ik vraag dit omdat ik niet in de gevangenis wil gegooid worden voor een spel van een paar euro.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, niet zolang je het voor privegebruik houdt

Nee, dat kan niet. Downloaden is namelijk niet illegaal, het verspreiden en faciliteren van downloadmogelijkheden is dat wel.

Nee want alhoewel jij in theorie wel strafbaar bent in de praktijk zitten ze alleen uploaders en hosters achterna en niet downloaders. Ze willen de grote visjes pakken en ze hebben de tijd niet voor andere zaken.

Als je met via via bedoeld dat je illegaal inbreekt in andermans netwerk dan zou je met wat fantasie strafbaar kunnen zijn. Zie artikel 138a Wetboek van Strafrecht.

Als je iets gedownload hebt, stel je het daarna met bijv. uTorrent automatisch voor upload beschikbaar, en dàt is wel strafbaar. Het beste is om het bestand direct na het downloaden naar een ander map te verplaatsen zodat anderen het niet van jouw pc kunnen uploaden.

The Pirate Bay gebruikt BitTorrent. Dan upload en download je allebei automatisch. Illegaal verspreide bestanden downloaden is in Nederland vooralsnog legaal, maar uploaden niet. Zomaar opgepakt worden kan niet. Dan moet je zelf heel veel torrents op heel veel sites in het Nederlands uploaden. Maak je maar geen zorgen, zolang je geen torrents zelf maakt is er niets aan de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100