momenteel heb ik webhosting op een amerikaanse server, als ik kies voor een nederlands webserver, laadt mijn website dan sneller?

momenteel heb ik webhosting op een amerikaanse server. Nu denk ik erover om over te stappen op Nederlandse hosting. Zullen mijn pagina's dan sneller laden? Bij voorbaad dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Internet is tegenwoordig zo snel dat het niet heel veel uitmaakt waar jou webhosting staat. hier een filmpje wat uitlegt wat er no precies gebeurt als je naar een website gaat http://www.youtube.com/watch?v=WwyJGzZmBe8&feature=plcp

Tenzij je een zwaar belaste site hebt zal de gemiddelde gebruiker er weinig van merken. De verschillen in laadtijd zijn daar vrij klein voor. Als je andere diensten gebruikt waarbij responcetijd belangrijk is zoals een gameserver ga je het absoluut merken!

kan een stuk schelen. Is echter afhankelijk van een hoop variabelen. Zo KAN je een slag slaan wanneer het aantal hops (zeg maar tussenliggende stations) wordt beperkt. Echter een zware belasting bij de provider zelf, data throttling etc. kan de boel bij je provider (ongeacht waar 'ie zit) vele malen meer negatief beinvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100