Heeft het soort/merk router dat je hebt te maken met de snelheid van je internet?

we hebben sinds kort een nieuw internet abbonement met sneller internet dan we eerst hadden maar het downloaden gaan niet sneller...
we hebben nu een router van belkin (54g)
ik denk dus dat het aan de router licht...

onze internet snelheid is 15 mbit/s

en welke router kunnen we anders het best aanschaffen?
gr Jay

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ou best aan je router kunnen liggen. 54g is al oud. In theorie zou hij wel snel genoeg moeten zijn voor jouw internetabonnement, maar zeker als je draadloos wilt internetten, kan je router de bottleneck zijn. Voordat je een nieuwe koopt, kun je beter eerst even testen of je internet inderdaad sneller is, door je computer met een netwerkkabel aan je modem aan te sluiten. Je gebruikt je router dan niet. Als je dan wel snel internet hebt, zou je een nieuwe router kunnen overwegen. Ik heb zelf goede ervaringen met Netgear en Linksys.

Tegenwoordig hebben alle routers dezelfde doorgeefsnelheid. Het veranderen van merk/soort maakt niets uit. Je downloadsnelheid is ook afhankelijk van de uploadsnelheid aan de "andere kant". Als deze maar met 1 Mbps upload, kan je wel een router hebben die 2000 Tera-bps kán downloaden, maar dat blijft dan je beperking. Ga eens naar speedtest.nl om je werkelijke downloadsnelheid te meten en die te vergelijken met je vorige aansluiting. Toegevoegd na 1 minuut: je zou evt een sterkere antenne aan je router kunnen overwegen. Toegevoegd na 3 minuten: Een grotere bandbreedte is eigenlijk alleen interessant als je meerdere computers op je netwerk hebt aangesloten, maar je kunt het wel vergeten dat je hierdoor veel en veel sneller download met slechts 1 computer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100