Hoe komt het dat mijn internet het maar soms doet?

Als ik mijn computer opstart heb ik heel vaak dat hij zo'n geel uitroeptekentje naast mijn internet icoontje zet. En dan doet hij het ook echt niet. Als ik dan mijn computer uitzet en ervoor zorg dat er geen stroom op staat, en dan opnieuw opstart doet hij het vaak weer. Het enige verschil wat mij opvalt is dat als hij het wel doet er maar 1 netwerk in het netwerk centrum staat en anders 2 waarvan geen van beiden acces. Ik heb trouwens wel een connectie met m'n router. Router is een Cisco EPC3500 of zoiets volgens mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak heeft het te maken met instellingen van je router. Je krijgt wellicht een ip toegewezen die op dat moment al gebruikt of in de lease is. Wat je kan doen als je een uitroepteken hebt is command prompt op te starten en ipconfig /renew of ipconfig /release als command gebruiken om een nieuw ip te krijgen. Werkt dit dan zou je de nieuwe ip gegevens over kunnen nemen en deze statisch invullen bij je netwerkverbinding.

Het beste is de zogenaamde DNS-gegevens (meestal binnen hetzelfde scherm waar je je ip-adres handmatig kunt opgeven) in te vullen. Dat zijn vaste adressen die je internetprovider heeft. Deze tref je in de handleiding aan van je internetprovider. Mocht je op een gegeven moment wel kunnen internetten, dan kun je die dns-adressen opvragen via het netwerkicoontje > rechtermuisknop Status > knop Details en dan zie je bij 'IPv4 DNS servers'. Noteer beide adressen en vul deze handmatig in zodra je internet het niet doen. Daarna heb je 'altijd' internet. Veel Succes Toegevoegd na 2 minuten: N.B.: die adressen zijn geen echte adressen maar getallen, lijkend op 61.12.23.34 of 213.111.222.123.

ik heb dit zelf ook gehad dat ik wel kon verbinden maar dit ik geen Internettoegang. heb toen me pc terug gezet naar een herstelpunt van een week eerder heb er daarna geen last meer van gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100