Kan ik me telefoon met internet op me laptop aansluiten?

Zodat ik zo dus ook internet op me laptop heb, waar ik ook ben. Ik vind dit handig voor het typen van de wat langere mailtjes enzo.

Toegevoegd na 40 seconden:
En de vraag is natuurlijk: hoe?

Ik heb trouwens een HTC hero telefoon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heet met een duur woord "tethering", Anders gezegd: je mobieltje als modem gebruiken voor de laptop. Voorbeelden van een verbinding door tethering zijn: Seriële kabel, USB kabel,PC kaart (ook bekend als PCMCIA), IrDA (infrarood), Bluetooth, WiFi. In Nederland is dit vooralsnog verboden.In Duitsland bieden T-Mobile en Vodafone sinds september '09 een apart abonnement voor Tethering.

Ja een HTC mobieltje kan je als modem gebruik maar.... afhankelijk van de provider zijn daar (soms) wel extra kosten aan verbonden. Zelfs als je een internetabonnement hebt voor je HTC dan zal bv een T-Mobile je extra kosten in rekening brengen als je hem als modem gebruikt !!

ja dat kan zelf via bleutooth als je wilt maar het is wel prijzig.

Bronnen:
http://www.inbellen.org

Volgens de handleiding van de HTC Hero moet je HTC Sync installeren op je computer, dan de telefoon via USB verbinden en op de telefoon instellen dat je de verbinding wilt delen. Zelf heb ik met mijn goedkope abonnement voor mobiel internet bij T-Mobile nooit gemerkt dat er extra kosten worden gerekend voor het gebruik van mijn telefoon als modem. Voor die informatie kun je het best kijken in de voorwaarden van je abonnement.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100