Laptop met netwerkkaart voor draadloos internet aanpassen, dat hij draadloos functioneert binnen je eigen niet draadloze thuisnetwerk?

Via mijn provider (Ziggo), kan ik met 2 computers ( niet draadloos en zonder router) op internet (thuisnetwerkje). Nu heb ik een laptop gekregen met een netwerkkaart voor draadloos netwerk en ik zou ook op deze laptop thuis willen kunnen internetten, ik betaal immers een internet abonnement.Hoe kan ik het systeem zo aanpassen dat ik op mijn laptop thuis internet kan krijgen? Vast een stomme vraag, maar ja, op dìt gebied ben ik een leek..;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe zit je thuis met 2 computers zonder router met het internet verbonden? Heb je op 1 PC de internetverbinding vrijgegeven (geshared) voor de andere PC? Zit die 2e PC met een crosscable met de eerste PC verbonden? Dan wordt het hoog tijd voor een (W)LAN router waarop al je PC's en laptops direkt het internet op kunnen. De (W)LAN router maakt dan verbinding met het internet en de clients (overige PC's en latops) krijgen van de router een IP-adres (DHCP) en kunnen allemaal tegelijk het internet op. Ook hoeft er geen PC altijd aan te blijven (als in het bovenstaande beschreven). Met een WLAN-router kun je dat ook nog een draadloos. Zonder WLAN-router (dus alleen een LAN-router) kun je dat alleen via een netwerkkabel.

Een router met wifi via een kabel met je modem verbinden, je laptop zal vervolgens het wifi contact vinden en vragen om de code.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100